Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Lärare i teckenspråk

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Barn- och ungdomsförvaltningen startar läsåret 22/23 svenskt teckenspråk för hörande som språkval i åk 6. Under förutsättning att eleverna fortsätter att välja teckenspråk som språkval kommer ämnet de närmsta åren att byggas ut för åk 6 till 9. Undervisning kan under vissa förutsättningar sker via fjärrundervisning. Tjänsten är placerad på Modersmålsenheten som ansvarar för fjärrundervisning. På Modersmålsenheten organiseras modersmålsundervisning och studiehandledning i ca 40 olika språk inom grundskola och gymnasieskola i Karlstads kommun. 

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för undervisning, betyg och bedömning i svenskt teckenspråk för hörande som språkval och för att eleverna utvecklar kunskaper i svenskt teckenspråk samt ges förutsättningar att utveckla flerspråkighet samt tilltro till sin förmåga att använda svenskt teckenspråk i olika situationer. Även teckenspråk som modersmål kan förekomma. Undervisning kan under vissa förutsättningar ske via fjärrundervisning. 

Kvalifikationer

Vi söker lärare i svenskt teckenspråk för hörande som har svensk lärarlegitimation och goda kunskaper i det svenska språket såväl i tal som i skrift samt goda kunskaper om den svenska skolans styrdokument. Tidigare dokumenterat arbete och anställning som lärare är meriterande.

Du som söker är flexibel, lyhörd och driven i din yrkesroll. Du har god samarbetsförmåga och ser det. som viktigt och betydelsefullt att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har ett stort intresse för elevernas lärande. Du utvecklar ständigt ditt arbete med att skapa goda förutsättningar för alla elevers möjlighet till lärande och utveckling. Du har ett professionellt och positivt förhållningssätt samt kan se utmaningar som möjligheter. Du har goda kunskaper om digitala verktyg.

 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning

Deltid

Tillträdesdatum

Höstterminen 2022

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Nera Lovric
054-5403611