Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Ämneslärare till särskild undervisningsgrupp, Helix

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Helix är en särskild undervisningsgrupp för elever från hela Karlstadsområdet. Helix har 16 elevplatser som tillsätts i samarbete med socialtjänsten. Organisatoriskt utgör Helix en klass på Hultsbergsskolan eller på Nobelgymnasiet, beroende på elevens ålder, 12–18 år. Hultsbergsskolans rektor ansvarar för själva skolenheten och dess personal.

Skolan är belägen i fina, nya lokaler med en genomtänkt lärmiljö på Herrhagen.  Det finns aktivitets- och undervisningsrum för både grupp- och individundervisning. En del undervisning sker på Hultsbergsskolan.

Arbetsuppgifter

Arbetslaget består av fyra legitimerade lärare och en specialpedagog med skolledningsansvar. Tack vare ledning på plats är det korta beslutsvägar. Ett elevhälsoteam är kopplat till arbetslaget. Vardagsarbetet runt eleverna innebär förutom en mycket strukturerad och anpassad undervisning också samverkan med socialtjänsten då skolan Helix utgör en del av elevens helhet. Om man arbetar som lärare på Helix innebär det att man är beredd att gå långt utanför de traditionella undervisningsmetoderna om det krävs för att eleverna ska bli framgångsrika i sina studier. 

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad lärare för ett spännande uppdrag där du verkligen gör skillnad för eleverna. Du måste vara trygg så väl i din yrkesroll som i din person. Det här uppdraget kräver erfarenhet. Som person vill vi att du bidrar med kraft och energi i kombination med ett lågaffektivt förhållningssätt.  Det är möjligt med flera olika ämneskombinationer men vi ser en fördel i att du har ett estetiskt ämne i din lärarlegitimation. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 


Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut fattas.

Under semesterperioden är det begränsade möjligheter att ställa ytterligare frågor om tjänsten. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Anna Nilsson
054-5403265