Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Ekonom

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

De tre tekniska förvaltningarna består av miljöförvaltningen, stadsbyggnadsförvaltningen samt teknik- och fastighetsförvaltningen och har gemensamt cirka 700 medarbetare. Vi planerar, bygger och sköter Karlstad och ser till att staden växer och utvecklas på ett hållbart och klimatsmart sätt. Tillsammans strävar vi efter att skapa en trygg och vacker miljö för Karlstadsborna att trivas i.

Ekonomienheten består av ekonomer och ekonomiadministratörer. Ekonomerna jobbar också tätt tillsammans med verksamhetscontrollrar och HR-specialister. Som ekonom för de tekniska förvaltningarna deltar du i det praktiska arbetet när Karlstad växer och utvecklas. En del av detta är vårt pågående arbete med utvecklad ekonomistyrning. Vi arbetar i ett aktivitetsbaserat kontor i Samhällsbyggnadshuset i Inre hamn.

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonom kommer du att arbeta i en dynamisk miljö med uppgift att ge ett kunnigt och ändamålsenligt stöd till de tekniska förvaltningarna. Du ansvarar för ekonomistödet till några uttalade verksamheter där relationsbygget med chefer och handläggare är viktigt. Ekonomerna inom enheten har ett nära samarbete med varandra.

I arbetsuppgifterna ingår budget och prognos, uppföljning och analys, redovisning samt internkontroll. Anläggningsredovisning är en viktig del av arbetet då teknik- och fastighetsförvaltningen bygger och förvaltar den största delen av kommunens tillgångar. Som ekonom stödjer du också verksamheterna i aktuella ekonomiska frågor, nyttokalkylering och utredningar. Du bidrar också genom att utbilda chefer och handläggare inom området. Vårt mål är att ekonomistödet till verksamheterna ska upplevas som nära och relevant.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom företagsekonomi. Du kan ha arbetat som ekonom eller controller och har flera års erfarenhet av ekonomiarbete med redovisning, budget och uppföljning och av att vara ett stöd till chefer. Arbetet ställer krav på god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift och du kan på ett enkelt sätt beskriva ekonomiska sammanhang. Du kan arbeta självständigt, ta egna initiativ, prioritera bland uppgifterna och hålla deadlines.

Du har också lätt för att samarbeta, skapa tillit och ett bra samarbetsklimat. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i rollen behöver du ha lätt för att förstå sammanhang, vara flexibel för variationen i arbetet och gilla att hålla god ordning. Du förstår också vikten av att bidra till utvecklingen av avdelningens samlade uppgifter.

Erfarenhet från offentlig verksamhet och/eller teknisk verksamhet är meriterande.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse.

Ansök senast

Referensnummer

TFN/2022:2874

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Anna Haag, ekonomichef
054-5404313