Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Speciallärare/Specialpedagog F-2, Herrhagsskolan

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Herrhagsskolan 

Herrhagsskolan är en grundskola F-6 och grundsärskola i centrala Karlstad med drygt 400 elever. På vår skola arbetar vi efter mottot ”Det är viktigt för mig att det går bra för dig”. Alla ska mötas med respekt för sin individ och ges möjlighet att utvecklas utifrån sina möjligheter. Alla ska vara en del av gemenskapen.
Nu söker vi en speciallärare/specialpedagog som kommer att arbeta med elever i förskoleklass, åk 1 och åk 2. 

Arbetsuppgifter

Som speciallärare/specialpedagog ingår du i skolans elevhälsoteam och har ett nära samarbete med rektor och kollegor. Du handleder och arbetar tillsammans med övriga professioner på skolan för att utforma lärmiljöer och undervisning som möter varje elevs behov av stöd och stimulans. I samarbete med kollegor ansvarar du för att genomföra och dokumentera kartläggningar, utredningar och åtgärdsprogram. Vi använder oss av dokumentationsverktyget PMO.

Som speciallärare/specialpedagog samarbetar du med lärarna i arbetet med att identifiera elevers behov. Du genomför och följer upp kartläggningar, utredningar och utarbetandet av åtgärdsprogram. Du har en koordinerande roll i arbetet kring extra anpassningar och särskilt stöd samt arbetar aktivt med enskilda elever.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med speciallärar/specialpedagog-utbildning.

Vi söker dig som:

  • i din yrkesroll är drivande, tydlig, lösningsfokuserad och strukturerad
  • är väl förtrogen i arbetet med pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram
  • drivs av att utveckla verksamheten och både din egen och dina kollegors kompetens
  • har en god förmåga att kommunicera och att skapa positiva relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor

För tjänsten är det viktigt att du som person är prestigelös och har lätt för att samarbeta med elever, kollegor och vårdnadshavare. I ditt arbete ska du alltid ha elevernas bästa i fokus. Ett positivt förhållningssätt, kvalitetstänkande och flexibilitet är något vi värderar högt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du som drivs av att ge eleverna de bästa förutsättningarna för deras egna utveckling och som är intresserad av att arbeta på en skola med god sammanhållning bland personalen – varmt välkommen till Herrhagsskolan!

Vi kallar till intervjuer fortlöpande så skicka in din ansökan redan idag. Rekryteringen kan komma att avslutas tidigare om vi hittar rätt kandidat.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

2022-08-05 eller enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Anna Björklund
054-5402564