Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Barnskötare, Daggkåpans förskola

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Daggkåpans förskola ligger i Skattkärr. Förskolan har fem avdelningar. På Daggkåpan har en gemensam pedagogisk plattform arbetats fram. Daggkåpans pedagogiska plattform ska finnas som en gemensam grund i vår förskolas utbildning och finnas med i samtliga avdelningars arbete. Den pedagogiska plattformen ska öka likvärdigheten mellan avdelningarna och bidra till en ökad gemenskap och vi-känsla bland barn och pedagoger på förskolan.

Daggkåpans pedagogiska plattform är inspirerad av ett lekpedagogiskt arbetssätt. Förskolans fem avdelningar utgår från samma tema, men med lite olika inriktningar beroende på barnens ålder, mognad och intresse. Genom vårt tema gör vi förskolans läroplan levande. Tema-arbetet hjälper oss att hålla en röd tråd i förskolans utbildning. I vårt tema ryms lek, gemenskap, lärande, glädje, fantasi, nyfikenhet och delaktighet.

Arbetsuppgifter

Vi söker en barnskötare som kommer att arbeta på den avdelning där vi startar dagen på förskolan. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att ta emot barn och vårdnadshavare när barnen lämnas på morgonen, och att se till att det blir en trygg och fin start av dagen för barnen. Bland arbetsuppgifterna ingår också att vara avlösare på vår förskolas olika avdelningar när andra pedagoger ska på träffar/möten för reflektion och planering av vår verksamhet.

Kvalifikationer

  • Vi söker en barnskötare som är väl förtrogen med förskolans pedagogiska uppdrag och styrdokument.
  • Som pedagog på Daggkåpans förskola förväntar vi oss att du har ett stort engagemang, tar ditt uppdrag på allvar, och är aktiv i arbetet på Daggkåpan.
  • Vi söker en barnskötare som är ansvarstagande.
  • Du har förmågan att sprida arbetsglädje, du har ett gott bemötande och kan skapa trygga och förtroendefulla relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor.
  • Vi söker dig som är en engagerad och en närvarande pedagog.
  • Du har en rak och tydlig kommunikation och har lätt för att samarbeta, men kan också arbeta självständigt.
  • Vi vill att du i din ansökan och vid en eventuell intervju, beskriver dina förmågor i mötet med barnen och i samverkan med andra. Förmågan att analysera och reflektera över egna insatser och verksamhetens innehåll har stor betydelse för kvalitén i förskolan.
  • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Visstidsanställning 3-6 månader

Omfattning

Deltid

Tillträdesdatum

22-08-15 eller enligt överenskommelse

Tidsbegränsad till

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Eva Haglund
054-5403708