Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Enhetschef till Östra utredningsenheten

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.

Beskrivning

Familjeavdelningen är en av tre avdelningar under förvaltningen. Avdelningen söker nu en  enhetschef till en av våra två utredningsenheter. Enhetens uppdrag är att utreda och bedöma behov av skydd och stöd och tillsätta insatser för utsatta barn, ungdomar, 0-18 år och deras familjer. Enheten är uppdelad i två team med var sin ärendehandledare som stödfunktion.

Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp. Här får du gott kollegialt stöd av dina nio chefskollegor, liksom av avdelningens verksamhetsutvecklare, ekonom, administratörer och förvaltningens jurist. Du får också en mentor som stöd i din start på jobbet och kommer att få gå kommunens 1-åriga chefsutbildning.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ansvar för budget, personal och verksamhetsutveckling. Du leder och fördelar arbetet och blir närmaste chef för ca 20 engagerade medarbetare, socialsekreterare och ärendehandledare. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och förvaltningens chefsgrupp. Du kommer till en förvaltning och avdelning med god struktur och ordning i en positiv anda. Avdelningen, likväl som enheten arbetar utifrån metoden Signs of Safety. Från hösten påbörjar enheten kompetensprogrammet Yrkesresan.

Kvalifikationer

Socionomexamen och tidigare erfarenhet av att vara chef eller ledare.
Du ska ha erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning runt barn och unga.

Vi söker dig som har god beslutsförmåga och ar bra på att kommunicera med dina medarbetare och samarbetspartner. Du ska ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt och förmåga att hantera och härbärgera svåra situationer.
B-körkort för manuell växellåda fodras. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Efter överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Ulla Eklund
054-5404977

TF chef under min semester
054-5405020