Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Studiehandledare ukrainska Frödingskolan

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

När du kommer till Frödingskolan möts du av glädje och nyfikenhet. Eleverna på skolan kommer från en mängd olika kulturella bakgrunder vilket ger en dynamik och härlig atmosfär. Hos oss går ca 300 elever i årskurserna 4-9. Vi finns i stadsdelen Kronoparken, ca 7 kilometer öster om Karlstads centrum och en knapp kilometer från Karlstads universitet. I arbetet för Karlstads kommuns vision "Ett bättre liv i solstaden" är framtidsval och språkutveckling två viktiga inslag i Frödingskolans dagliga arbete: När våra elever lämnar oss för att gå vidare mot gymnasiestudier ska de ha ett rikt och nyanserat språk samt ett gott självförtroende för att ta sig an de valmöjligheter som samhället erbjuder. 


Inför starten av höstterminen tar vi emot ett femtontal elever från Ukraina och säker därför en studiehandledare som kan hjälpa eleverna att skapa en brygga mellan sitt modersmål och det nya skolspråket svenska. 

Arbetsuppgifter

Huvuduppdraget handlar om att stödja eleverna i sin utveckling av det svenska språket inom ramen för skolämnena. Utöver det så blir du så klart en viktig vuxen och en guide in till det svenska skolsystemet och samhället för eleverna. Du jobbar tillsammans med ämneslärare, vars ansvar är att planera undervisningen och bedöma elevernas kunskaper. Det innebär att du jobbar under ämneslärares ledning samtidigt som du förväntas kunna ta initiativ inom ramen för ditt uppdrag och bidra till ett bra samarbete med ämneslärarna.

Kvalifikationer

För att på bästa sätt kunna stödja eleverna i sin utveckling så ska du ha god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska, ukrainska och gärna också ryska. Eftersom du kommer att stödja eleverna i flera olika ämnen är det bra om du har en bred allmänbildning genom minst en gymnasieexamen och gärna även någon akademisk utbildning. Du har en god förmåga att skapa goda relationer till barn och ungdomar. Det är en fördel om du har arbetat med undervisning tidigare.

Tjänsten är på heltid under höstterminen 2022 med någon form av förlängning under vårterminen.

Intervjuer kan komma att ske under ansökningsperioden och tjänsten kan kan tillsättas före ansökningsperiodens utgång så vänta inte med din ansökan.För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

2022-08-12 eller enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Kristin Andersson
054-5401136