Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Specialpedagog/Speciallärare till Vålbergsskolan

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Vålbergsskolan är en F-9 skola belägen i västra delen av Karlstad kommun. Vi har nära till fin natur och idrottsanläggningar som simhall och ishall. På skolan går cirka 500 elever.
Ledande i vårt arbete på Vålbergsskolan är vår gemensamma vision där vi genom goda relationer, meningsskapande och god undervisning vill utveckla individer som har kunskap och kompetens, är trygga, samt har en livslång lust att lära.

Vi söker en driven, prestigelös och samarbetsinriktad medarbetare som är behörig specialpedagog/speciallärare och som har fokus på att utveckla och arbeta för att gynna
elevernas lärande.

Arbetsuppgifter


Som specialpedagog/speciallärare på Vålbergsskolan ingår du i skolans elevhälsoteam. I elevhälsoteamet ingår kurator, skolpsykolog, speciallärare, skolsköterska, skolläkare och leds av rektor. Elevhälsoteamet är en viktig del i vårt arbetet för att skapa goda lärmiljöer och för att främja elevernas lärande, utveckling och hälsa. Den samlade kompetensen i Elevhälsoteamet har i uppgift att skapa förutsättningar för att alla elever ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling. Som specialpedagog/speciallärare är du en mycket viktig länk i utvecklingsarbetet av elevhälsan. Du stödjer rektor och är en kvalificerad samtalspartner och handledare för skolans personal. Du genomför pedagogiska utredningar och medverkar i upprättandet och utvärderingar av åtgärdsprogram, ÅP. Du har förmåga att analysera elevers behov av särskilt stöd på ett övergripande plan, organisation och gruppnivå. Du bidrar
till skolans utveckling genom att arbeta systematiskt, se helheten. Du delar gärna med dig och tar till dig av andras kunskaper/erfarenheter i arbetet med eleverna i syfte att nå kunskapskraven i våra kursplaner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en adekvat utbildning som specialpedagog/speciallärare. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet att dokumentera i PMO är ett plus.  Du har god kännedom om skolans styrdokument och förmåga att samarbeta mot uppsatta gemensamma mål. Genom din förmåga att lyssna in och anpassa ditt arbetssätt utifrån individer, skapar du förtroende och goda relationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Björn Odot-Andersson
054-5403741