Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Personliga assistenter till vår assistanspool

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi är utsedda till modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell personcentrerad vård och omsorg.

Arbetsuppgifter

Vi söker personliga assistenter till vår assistanspool. Arbetet innebär att hjälpa ett antal olika kunder, både barn och vuxna, med psykiska och fysiska funktionsnedsättningar. Som personlig assistent stödjer du kunderna till ett meningsfullt liv utifrån den enskildes behov och förutsättningar.   

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp men där ensamarbete förekommer. Merparten av kunderna är vuxna och har ett omfattande omvårdnadsbehov och i arbetsuppgifterna ingår exempelvis att vara behjälplig vid aktiviteter, förflyttningar, sköta hushållssysslor, personlig och medicinsk omvårdnad. Hos våra kunder förekommer både fysiskt och psykiskt belastande arbete. Vi arbetar med olika typer av hjälpmedel. Vi utgår alltid från ett lågaffektivt bemötande. 

Vid arbete med barn tillkommer en extra lämplighetsprövning av förälder. Arbetet innebär att du jobbar med många medicintekniska hjälpmedel såsom trach och respirator.  

Som medarbetare inom personlig assistanspoolen krävs flexibilitet då du arbetar viss tid schemalagd men även bokas utifrån verksamhetens behov. Arbetstiden varierar mellan kortare och längre arbetspass och är förlagd dag, kväll, vaken natt och helg. 

Det förekommer även arbete inom service- och gruppbostäder samt daglig verksamhet inom LSS. 

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. För att lyckas i rollen behöver du vara lugn och trygg i dig själv och besitter förmågan att hantera olika människor och deras känslouttryck.  

Du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. Du har ett professionellt förhållningssätt och en god förmåga att samverka med den enskilde, anhöriga, kollegor och andra viktiga professioner. I ditt utförande är du ansvarsfull och noggrann. Då situationer snabbt kan förändras är du lösningsfokuserad och flexibel. Vi ser även att du har en god fysik, då vissa fysiskt tunga moment ingår i arbetet. 

Har du tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent är det meriterande. Även om du har lämplig utbildningsbakgrund inom omvårdnad, socialt arbete eller pedagogik. 

Körkort är meriterande men inget krav.  

Vårt erbjudande

Du har som anställd i koncernen Karlstads kommun en rad förmåner. Du kan bland annat hyra kommunens stuga i Sälen eller bo på Sunna semesteranläggning på Tjörn till ett bra pris. Möjligheten finns även till bruttolöneavdrag för personalbil, personalcykel samt löneväxling till pension. Kommunens eget friskvårdscenter Haga Motion, är öppet för alla anställda i koncernen. Här finns bland annat styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning samt massage. Koncernens friskvårdsbidrag finns att nyttja via Epassi samt att du som anställd erbjuds möjlighet att delta i olika motionslopp inom kommunen.

Här kan du se mer om hur det är att jobba hos oss i koncernen Karlstads kommun!

Innan bekräftad anställning efterfrågar vi utdrag ur belastningsregistret.

Vänta inte med din ansökan då tjänsterna kan komma att tillsättas innan det att ansökningsdatumet löpt ut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Omgående efter överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

6

Kontaktperson

Emma Ragnarsson
054-5406507