Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Förskollärare till Vallargärdets förskola 100%

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Vallargärdets förskola ligger i Ulvsby, i utkanten av Karlstad. Vi har förmånen att ha skogen direkt inpå knuten vilket innebär fina möjligheter till att bedriva utbildning och undervisning i naturen. Våra lärmiljöer både inomhus och utomhus stimulerar till lek, fantasi och mycket rörelse. Förskolan består av 3 avdelningar, en yngre, en mellan och en äldre. Barnen på vår förskola leker och lär utifrån sina egna förutsättningar. Vi använder olika metoder i vårt arbete med läroplanens mål, i år arbetar vi tematiskt med Lilla bokbryggan i hela huset. Detta arbete kommer du vara en del i. Hoppas du är nyfiken på vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Är du en förskollärare som vill vara en del i att skapa roliga och spännande dagar för våra barn på förskolan i ett härligt gäng med duktiga pedagoger då kanske det är just dig vi söker.

Vi söker en person som ser relationer och kommunikation som centralt. Du kommer ingå i ett arbetslag där du tillsammans med nyfikna, engagerade kollegor planerar för en utbildning som utgår ifrån barnens intressen, erfarenheter och förmågor. Du ska vara väl förtrogen med förskolans pedagogiska uppdrag och dess styrdokument. Du utgår från det lärande, kompetenta barnet som har en egen röst, egna kunskaper och förmågor. Du blir medansvarig för utbildningen och den pedagogiska miljön på förskolan.  Som förskollärare ansvarar du för att planera, dokumentera och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån förskolans styrdokument. Som förskollärare präglas ditt arbete av en tydlig respekt för varje individ samt en bra relation till barn, vårdnadshavare och kollegor.

Hos oss ska du bidra till att verksamheten utvecklas i rätt riktning och ger våra barn goda förutsättningar att växa och utvecklas i en trygg, rolig, utmanande och lärorik miljö alla dagar. Vår förskola är en mötesplats där viktiga relationer byggs för att kunna utvecklas i en positiv gemensam miljö. Vi ser förskolan som en plats för barnen att mötas i demokratiska frågor och involveras i olika beslut samt lära av och med varandras olika kunskaper, tankar och hypoteser. Alla på förskolan ska mötas utifrån det egna värde man har, bli bekräftad, lyssnad till och tas på allvar. Stämmer denna beskrivning kring vad du tänker kring att arbeta i förskolan och vill vara med och utveckla framtidens förskola, då ska du söka dig till oss.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som vill vara med och utmanas och driva utvecklingsarbete. Det är meriterande om du har erfarenheter i yrket och att du använder dig av tecken som stöd i utbildningen.

Du är väl förtrogen med förskolans uppdrag och arbetar utifrån målen och intentionerna i våra styrdokument och kan omsätta dem i både teori och praktik. Du är engagerad, lösningsfokuserad, ser möjligheter i vardagen och kan bidra till egen och andras arbetsglädje. Du ska ha god samarbetsförmåga och vara tillmötesgående, ha ett förtroendefullt bemötande mot såväl barn, vårdnadshavare, kollegor och ledning. Du ska kunna dela med dig av erfarenheter och kunskaper liksom ta till dig andras. Ditt barnfokus ska prägla ditt arbete och vara synlig i ditt arbete och du ska bidra till arbetsglädje på arbetsplatsen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, ditt bemötande, din barnsyn och kunskapssyn.

Intervjuer kommer ske fortlöpande.

Välkommen med din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

2023-01-02

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Angelica Tsering
054-5400000