Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Stödassistent till gruppboendet Härtsöga - Nattjänst

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi är utsedda till modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell personcentrerad vård och omsorg.

Beskrivning

Till Funktionsstöd söker vi nu stödassistenter för tillsvidareanställning. Vill du vara delaktig i uppstarten av och arbeta på den nya Gruppbostaden Härtsöga i Karlstad? Boendet väntas ta emot de första kunderna under våren 2023. Totalt är det sex platser på boendet och kunderna har insatser utifrån LSS. Det är en gruppbostad med extra stora möjligheter till anpassningar utifrån varje kunds individuella behov.

Arbetsuppgifter

Rollen som stödassistent innebär ett nära samarbete med både enhetschef, medarbetare, anhöriga samt kontakter med andra för arbetet viktiga professioner. Du samverkar med enhetschef och ger stöd och hjälp utifrån varje kunds behov, förmåga, önskemål och intresse.

Vi söker ansvarstagande lagspelare som gillar att göra andra bättre, tycker om att underlätta vardagen för andra och vill vara del av något nytt. Du arbetar utifrån ett reflekterande arbetssätt och utformar den enskildes vardag så att innehållet blir begripligt, hanterbart och meningsfullt. Du strävar efter att utveckla arbetsmetoder och relationer som kännetecknas av ömsesidighet, tillit, respekt och kontinuitet. Du ska arbeta utifrån verksamhetens mål och i arbetet ingår även särskilda ansvarsområden.

Arbetstiden är endast vaken natt på schema under årets alla dagar. För rollen krävs att du har en god datavana och körkort är ett krav.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Adekvat utbildning, exempelvis vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, stödpedagog eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

  • God kunskap om olika funktionsnedsättningar och dess konsekvenser i kundernas vardag. Tidigare erfarenhet av arbete mot individer med funktionsnedsättning.

  • Har förmåga att hantera utåtagerande beteende utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt och med tydliggörande pedagogik.

  • Dokumentation är en viktig arbetsuppgift och det krävs att du kan uttrycka dig väl i svenska språket, både i tal och skrift.

För att lyckas i rollen behöver du vara lugn och trygg i dig själv. Rollen som stödassistent är utmanande då den ställer krav på att ha förmåga att se till individers bästa i både större och mindre perspektiv samt på kortare och längre sikt. 

Du har en förmåga att vara en aktiv del i ett team, ta egna initiativ och arbeta strukturerat och självständigt. I ditt utförande är du ansvarfull och noggrann. Arbetet kräver också att du är flexibel och lösningsfokuserad i de situationer då förutsättningarna snabbt kan förändras. Vidare ser vi att du tar dig ann uppdraget med stort engagemang och bidrar till teamets utveckling och framgång.

Vi lägger stort vikt vid personlig lämplighet. Du kommet arbeta med och hos boendets alla kunder.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du har som anställd i koncernen Karlstads kommun en rad förmåner. Du kan bland annat hyra kommunens stuga i Sälen eller bo på Sunna semesteranläggning på Tjörn till ett bra pris. Möjligheten finns även till bruttolöneavdrag för personalbil, personalcykel samt löneväxling till pension. Kommunens eget friskvårdscenter Haga Motion, är öppet för alla anställda i koncernen. Här finns bland annat styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning samt massage. Koncernens friskvårdsbidrag finns att nyttja via Epassi samt att du som anställd erbjuds möjlighet att delta i olika motionslopp inom kommunen.

Innan bekräftad anställning efterfrågar vi utdrag ur belastningsregistret. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

3

Kontaktperson

Martin Bengtsson
054-5402168