Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Gruppledare till hemtjänsten

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi är utsedda till modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell personcentrerad vård och omsorg.

Vilka är vi?

Hemtjänstens verksamhetsområde består idag av tolv hemtjänstenheter, nattenhet, larm- och service samt en administrativ stab. Nu söker vi två gruppledare till hemtjänsten med placering på enhet 2, Våxnäs och enhet 1, Viken.

Gruppledarrollen är ett tillfälligt uppdrag där medarbetare har möjlighet att kombinera sitt uppdrag som undersköterska eller vårdbiträde med en samordnande roll för arbetslaget och fungerar som en viktig länk mellan enhetschef och arbetslag. 

Vad innebär jobbet?

Som gruppledare är ditt huvuduppdrag planering och samordning av insatser hos våra kunder. Gruppledaren har också en viktig roll i att arbetsleda och handleda sina kollegor kontinuerligt i arbetet.  Planeringen av uppdrag från beställare sker i våra verksamhetssystem Treserva, TES och Heroma. Omvårdnadsarbete hos kund kan också förekomma. Du kommer ha ett nära samarbete med enhetschef och mycket kontakter med andra för arbetet viktiga professioner och kontakter kring kund.

Gruppledaren arbetar 40 timmar per vecka med schemalagd arbetstid måndag-fredag, ledig röda dagar och lätthelgdagar.


Vem är du?

Du måste ha erfarenhet av omvårdnadsarbete inom hemtjänsten. God datavana är ett måste och har du erfarenhet av att arbeta administrativt i våra verksamhetssystem är detta meriterande. För att klara uppdraget ska du tycka om att ha mycket kontakter, du ska vara metodisk och strukturerad och ha en väl utvecklad kommunikativ förmåga. 

Som person är du initiativtagande och har ett självständigt arbetssätt. Uppdraget är brett och kräver att du relaterar till människor på ett lyhört sätt samt har förmåga att se helheten. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Du behöver ha körkort för att kunna ta dig till våra kunder.

Vad erbjuder Karlstad kommun?

Du har som anställd i koncernen Karlstads kommun en rad förmåner. Du kan bland annat hyra kommunens stuga i Sälen eller bo på Sunna semesteranläggning på Tjörn till ett bra pris. Möjligheten finns även till bruttolöneavdrag för personalbil, personalcykel samt löneväxling till pension. Kommunens eget friskvårdscenter Haga Motion, är öppet för alla anställda i koncernen. Här finns bland annat styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning samt massage. Koncernens friskvårdsbidrag finns att nyttja via Epassi samt att du som anställd erbjuds möjlighet att delta i olika motionslopp inom kommunen.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Tillträde sker snarast efter överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

2

Kontaktperson

Katrin Persson, Enhetschef enhet 2
054-5405644

Karin Igelström, Enhetschef enhet 1
054-5406172