Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Vårdlärare

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.

Beskrivning

VUX Tingvalla erbjuder utbildning för vuxna inom SFI, grundläggande nivå, gymnasienivå och yrkesutbildningar. Inom vuxenutbildningen arbetar vi med att utveckla våra elevers kunskaper och kompetens i syfte att stärka deras ställning i arbets- och samhällslivet samt att främja deras personliga utveckling.  

Vi söker nu en vårdlärare 
Tjänsten innefattar undervisning och handledning av vuxna elever i vårdämnen inom yrkesutbildningen undersköterska.

Du som söker ska vara pedagogisk, ha genuint intresse av att arbeta med människor med olika kulturell bakgrund, kunna individanpassa din undervisning och vara kreativ. 

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår både praktisk och teoretisk undervisning med för- och efterarbete, tät kontakt med elever och handledare på APL (arbetsplatsförlagt lärande).  Du förväntas också kunna göra bedömning av elevers förvärvade kunskap. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad yrkeslärare, alternativt har lång erfarenhet inom vård och omsorg och ser möjligheterna att undervisa ur ett andraspråksperspektiv.

Du är ansvarstagande och strukturerad med god förmåga att planera ditt arbete. Du har ett stort personligt engagemang för lärande och att utveckla våra elevers kunskap. Du har god pedagogisk förmåga och har lätt för att omvandla din praktiska erfarenhet inom vård och omsorgsarbete till teoretisk undervisning i klassrummet.  

Vi tror att du är van att samarbeta med andra och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer med såväl elever som kollegor.

Du är kommunikativ och flexibel och lägger stor vikt att elever ska utvecklas så långt som möjligt. Du kan i din undervisning möta elever utifrån där eleven befinner sig och bygga vidare på elevens styrkor, individanpassa undervisning och bemöta elever med god etik och sunda värderingar.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Övrigt

Urval och intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Hanna Lundblad
054-5401556