Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Driven teamledare för IAM

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

Arbetsplats

IT-avdelningen består av nära 50 medarbetare som tillsammans sköter kommunens gemensamma IT-infrastruktur och levererar IT-tjänster till alla verksamheter. Samtidigt som vi i vardagen levererar, ger support, underhåller och utvecklar våra IT-tjänster så är vi en viktig partner till kommunens verksamhetsutveckling med digitalisering som stöd. 

Vi söker nu en IT-förvaltare till rollen som teamledare för IAM (Identitet och Åtkomst). Teamet hör till objektet Teknisk plattform inom enheten Förvaltning IT. Enheten ansvarar utöver detta även för förvaltning och utveckling av Arbetsplats, ICC (Integration Competency Center) samt M365 . 

Vill du medverka till kommunens digitalisering och hjälpa våra verksamheter i sin verksamhetsutveckling med IT som stöd då är detta en tjänst som passar dig.

Arbetsuppgifter

IAM-teamet består av 6 personer med både intern personal och externt konsultstöd. I uppdraget ingår bland annat att 

 • leda och utveckla arbetet i ditt team, samverka med övriga team och externa leverantörer
 • samverka med de kommunala verksamheterna för att realisera behov inom området
 • prioritera, planera, koordinera och följa upp aktiviteter, uppdrag och leveranser
 • ta ansvar för tjänsterna inom IAM och livscykelhanteringen av dessa
 • hantera budget, avtal och fakturor
 • agera scrum master för teamet med ansvar för bland annat sprintplanering
 • omvärldsbevaka

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT-området eller erfarenhet vi bedömer likvärdig. Du har gedigen bakgrund som teamledare, projektledare eller liknande och förmåga att självständigt planera och följa upp eget samt gruppens arbete. Rollen kräver att du har god kommunikativ förmåga och skicklighet i att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. 

Meriterande är om du därtill har:

 • Erfarenhet av agilt arbetssätt
 • Erfarenhet av budgetansvar
 • Erfarenhet av förvaltningsarbete
 • Erfarenhet från offentlig verksamhet
 • Kunskaper inom IAM-området, exempelvis federationer, katalogtjänster, åtkomsthantering eller identitetshantering

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet såsom intresse för och förmåga att ta ansvar, både för din egen arbetsinsats och för din del i arbetsgruppens samlade resultat. I din roll kommer du att ha kontakter både internt och externt vilket ställer höga krav på att du har ett professionellt och ansvarsfullt förhållningssätt mot kunder, kollegor och leverantörer. Du är social och tycker om att ha kul på jobbet.

Välkommen med din ansökan!

Vad erbjuder Karlstad kommun?

Som anställd i Karlstads kommun finns en rad förmåner. Du har bland annat möjlighet att hyra kommunens stuga i Sälen eller nyttja vår semesteranläggning på västkusten till ett bra pris, semesterdagsväxla till extra lediga dagar, ta bruttolöneavdrag för personalbil, personalcykel, eller för att löneväxla till pension.

Kommunens eget friskvårdscenter heter Haga Motion och är öppet för alla anställda i koncernen. Här finns styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning, massage med mera. Förutom friskvårdsbidrag erbjuder också Karlstads kommun alla anställda möjligheten att delta i olika motionslopp.

Inom Karlstad kommun har du möjlighet till distansarbete under del av din tjänst.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Anders Hane
054-5408014