Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Förskollärare med intresse för utomhuspedagogik

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

Beskrivning

Mitt emellan Pråmkanalen och Löfbergsskrapan ligger Fullriggarens förskola i ett av hyreshusen i
Inre hamn. Förskolan består av tre avdelningar för barn mellan 1-5 år där alla avdelningar har en
utomhuspedagogisk inriktning. Najaden för våra yngsta barn 1-2 år, Gladan för barn 2-3 år och Vega för våra äldsta barn 3-6 år. Vega är en mobil avdelning i form av en specialinredd förskolebuss som tar med barnen ut i vårt närområde och dess natur- och kulturliv. Som pedagog på Fullriggarens förskola växlar mellan att arbeta på de olika avdelningarna och vi ser oss som en enhet där alla är lika viktiga i arbetet med att skapa trygga och lärorika dagar för barnen hos oss.

Arbetsuppgifter

Vi söker en förskollärare med starkt intresse för utomhuspedagogik och som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Hela förskolan har en utomhuspedagogisk inriktning som växer sig allt starkare ju äldre barnen blir. Alla pedagoger har fått en grundutbildning genom kommunens Naturskola, då vi värnar om att ge alla barn utomhuspedagogik och naturupplevelser med alla sinnen.

Våra bussvagnar, busscyklar och vår specialinredda buss Vega är viktiga förutsättningar för den utomhuspedagogik vi bedriver. Med hjälp av dem kan vi förflytta oss ut i vårt närområde och utforska dess natur- och kulturliv. Du kan se oss fara förbi runt omkring i hela Karlstad.
På bussen arbetar pedagogerna tillsammans med någon av våra busschaufförer som turas om att köra bussen och fixa med maten. 

Välkommen med din ansökan om du vill vara med i utvecklingen av en förskola på rull!

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- är utbildad förskollärare med lärarlegitimation  
- kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra
- kan kommunicera bra i tal och skrift
- kan ta egna initiativ och vara lösningsfokuserad
- har ett tydligt fokus på barns lärande
- tror på det kompetenta barnet och att lärande sker i trygg miljö
- tar ditt uppdrag på allvar, har metoder och ser din roll som aktiv i att vara med och utveckla en
stimulerande lärmiljö
- är väl förtrogen med förskolans styrdokument och ha god förmåga att omsätta detta i både teori och praktik.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och professionellt bemötande mot såväl barn som vuxna. Du ska ha erfarenhet av arbete i förskola och ha ett starkt intresse för utomhuspedagogik.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Anna Olausson
054-5403644