Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

SSPF koordinator/ ärendehandledare till familjeavdelningen

Arbetsbeskrivning

 

 

Beskrivning

Familjeavdelningen består av 10 enheter som alla arbetar för att kartlägga och tillgodose barn och deras familjers behov av skydd och stöd. Vi utvecklar nu vår befintliga verksamhet mellan två av dessa enheter i en satsning rörande förebyggande socialt arbete.

Arbetsuppgifter

Vi söker därför två koordinatorer med ärendehandledarbefattning till familjeavdelningens Mottagningsenhet samt Nätverksenhet.

Nätverksenheten - arbetar med säkerhetsplanering, placeringsnära ärenden samt med nätverksarbete. Familjebehandlare och socialsekreterare arbetar i team. I gruppen finns kompetenta kollegor med lång erfarenhet av både familjebehandling, myndighetsutövning samt av säkerhetsplanering. Vi har även en nära samverkan med polis i gruppen där två tjänster är riktade till denna samverkan och ansvarar för sociala insatsgrupper och brottsförebyggande arbete. Några av våra familjebehandlare är riktade till samverkan med skolverksamheten Helix.

Mottagningsenheten – består av 3 kompetenta arbetsgrupper med gedigen erfarenhet. Familjeavdelningens samlade administrativa stöd, administratörsgruppen. Mottagningsgruppen som handlägger inkommande ansökningar, anmälningar och dess tillhörande förhandsbedömning gällande barn behov av stöd och skydd. Fältgruppen som arbetar till viss del med myndighetsutövning gällande ungdomar samt till stor del i det förebyggande sociala arbetet. Det förebyggande arbetet ute på fältet sker både på kvällstid och helger samt till stor del i samverkan med andra aktörer såsom polis, räddningstjänst, skola, fritid, etc. Fältgruppen arbetar också med bla. ungdomstjänst, kriminalitet som livsstil och Repulse.

 

En del av vår nya satsning som sker gemensamt mellan Nätverksenheten och Mottagningsenhetens fältgrupp är att än mer arbeta med ungdomar i en begynnande kriminalitet som riskerar att befästa ett kriminellt beteende. I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring vid behov samt kvällsarbete. 

De tjänster som nu är aktuella, SSPF koordinator/ärendehandledare, kommer tillsammans med respektive chef för mottagningsenheten samt nätverksenheten utveckla och ansvara för satsningen i SSPF, samverkan mellan socialtjänst, skola, polis och fritid. Fältsocialsekreterare från mottagningsenheten samt socialsekreterare från nätverksenheten skapar gemensamt ett arbetssätt som utökar befintlig samverkan för målgruppen unga kriminella på grupp och individnivå. Utöver detta ingår koordinatorn i avdelningens ärendehandledargrupp och har delegation som ärendehandledare. Vid behov går koordinator/ärendehandledare in i chefens ställe vid chefs frånvaro. Ansvarsområdet för respektive koordinator ligger dels inom mottagningsenheten samt nätverksenheten men också ett tätt samarbete mellan dessa båda enheter. Koordinatorns huvudsakliga uppgift är att ansvara för både den externa samt interna samverkan i arbetet med SSPF. Utöver detta arbete innebär tjänsten att du arbetar som gruppledare och vägleder och handleder socialsekreterarna och familjebehandlare.

Vi värdesätter erfarenhet av nätverksarbete och av att leda möten, leda en grupp, flexibilitet, samarbetsförmåga, erfarenhet av signs of safety, BBIC samt kunskap om lagstiftning framförallt avseende SoL samt LVU. Arbetet som ärendehandledare är utmanande och lärorikt och du kommer ha ett nära stöd av övriga ärendehandledare, enhetschef och erfarna kollegor.

Kvalifikationer

För att kunna söka tjänsten ska du ha en socionomexamen. Flerårig erfarenhet av myndighetsutövning inom barnavård.

Mer omfattande grundutbildning i nätverksarbete, Signs of safety, erfarenhet av familjebehandling samt erfarenhet av förebyggande arbete med ungdomar är meriterande. Du som söker ska vara öppen för att arbeta i en tillvaro där man hela tiden kan behöva omprioritera arbetet utifrån växlande förutsättningar. Arbetet ställer höga krav på förmåga till samarbete, kompetens och erfarenhet. Förutom kompetens och erfarenhet kommer särskilt beaktande göras för att komplettera gruppen samt koordinatorerna utifrån personliga egenskaper. B-körkort, manuell växellåda är ett krav.

Vi kommer påbörja intervjuer under ansökningstiden.

Utdrag från polisens misstanke och belastningsregister lämnas innan anställning. Om Karlstads kommun
Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.

 

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

 

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Efter överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

2

Kontaktperson

Malin Ellström
054-5404950

Elin Bouveng
054-5405185