Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Enhetschef område Kronoparken

Arbetsbeskrivning

 

 

Beskrivning

Verksamheten mötesplatser i Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för våra fritidsgårdar, parklekar, aktivitetshus och Fritidsbanken. Ungdomens hus och Seniorernas hus ingår också i verksamheten. Vi erbjuder mötesplatser där inflytande, jämlikhet och tron på människors förmåga är bärande principer.

Verksamheten utgår från ett främjande förhållningssätt med positiva förväntningar på de vi är till för; Karlstadsborna. 

Vi söker nu dig som vill vara enhetschef till område Kronoparken som består av fritidsgård, parklek, bibliotek, idrottsanläggningen Fröding arena och Fritidsbanken. 

Huvudarbetsplatsen är på Kronoteket beläget i stadsdelen Kronoparken. I arbetet ingår det att delta i flera olika nätverk och möten, vilket kräver att du kan förflytta dig inom kommunen enligt den policy Karlstad kommun har. 

 

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som enhetschef ansvarar du för att utveckla det arbetssätt och fungerande rutiner som idag finns. Rollen innebär budget-, personal- och verksamhetsansvar som kräver samordning och nära samarbete med arbetsledaren. Du driver ett systematiskt utvecklings- och arbetsmiljöarbete som omfattar samtliga medarbetare inom verksamheten.

Arbetet i vår öppna fritidsverksamhet drivs med ett tydligt främjandeperspektiv - som chef visar du vägen.

Verksamhetens innehåll formas genom delaktighet och dialog med medarbetare och besökare - du är den som skapar förutsättningar för ett kvalitativt och sammanhållet arbete. Den viktiga rollen att samverka med andra samhällsaktörer, andra förvaltningar, myndigheter och organisationer från civilsamhället är en del av ditt uppdrag. 

Du rapporterar till verksamhetschef för Mötesplatser och ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning sociologi, pedagogik eller beteendevetenskap. Du ska ha tidigare erfarenhet från chefsrollen med ansvar för personal, verksamhet och budget. Att du har erfarenhet, kunskap och förståelse för barn och ungas fritid är meriterande. 

Vi kommer för detta uppdrag att lägga stor vikt vid dina personliga förmågor och färdigheter. För att lyckas i rollen behöver du vara en trygg och tydlig ledare, som genom ditt ledarskap har förmågan att engagera och motivera andra. Du är en god kommunikatör som säkerställer att budskapet når fram till alla för att ni gemensamt ska nå era mål. 

Karlstads kommun tillämpar tidsbestämda chefsförordnanden med en tillsvidareanställning i grunden.

Dina kunskaper i svenska är goda och du kommunicerar väl i både tal och skrift.

Eftersom arbetet innebär nära kontakt med barn och unga kommer vi i slutskedet av rekryteringsprocessen begära ut utdrag från belastningsregistret. 

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Om Karlstads kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och konst i offentlig miljö. Vi driver Alsters herrgård – Gustaf Frödings minnesgård, teaterbiografen Arenan, Skaparverkstan, Ungdomens hus och Seniorernas hus. Våra cirka 240 medarbetare skapar goda förutsättningar för idrotten, kulturen och föreningslivet.

 

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

 

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Jan Johansson
054-5401669