Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Stödassistent till daglig verksamhet Ventilgatan

Arbetsbeskrivning

 

 

Daglig verksamhet Funktionsstöd ansvarar för verksamheter till cirka 350 personer i kommunen som sökt insatsen daglig verksamhet enligt LSS. Hos oss arbetar drygt 80 personer med att göra bra dagar för dem vi är till för inom daglig verksamhet Funktionsstöd i vård-och omsorgsförvaltningen.

Beskrivning

Vill du vara med och skapa meningsfulla dagar inom daglig verksamhet? Nu söker vi en stödassistent till Funktionsstöd inom vår dagliga verksamhet Ventilgatan - Korridoren.

Verksamheten bygger på struktur och tydliggörande pedagogik utifrån deltagarnas individuella behov och förutsättningar. På korridoren sysslar vi bland annat med köks- och städuppgifter, sorterings- och paketeringsuppgifter, datauppgifter, avslappning i vita rummet.

Arbetsuppgifter

Som stödassistent arbetar du tillsammans med övriga kollegor i verksamheten. Ditt arbete utgår måndag till fredag och tiderna anpassas utifrån verksamhetens behov, i huvudsak dagtid. I detta arbete ansvarar du för att ge stöd och vägledning till deltagare utifrån individuellt utformat stödbehov med din pedagogiska förmåga.

Kvalifikationer

Vi söker dig med utbildning från omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du tycker om att arbeta på ett sätt som främjar individuell utveckling tillsammans i samarbete med andra. Du tillsammans med dina kollegor har fokus för den enskilda personen och dess behov i centrum för ditt arbete.

Du ska vara empatisk, lugn och tålmodig samt ha vilja att ta stort eget ansvar för ditt arbete. Ditt bemötande skall vara stabilt och lyhört för de olika behov du möter så att du kan anpassa dig därefter. Vara nyfiken, idérik med förmåga att utmana deltagare för att nå ökad individuell utveckling. Du ska ha god samarbetsförmåga och dela med dig av din kunskap och dina perspektiv på arbetet för att skapa nya möjligheter men också vilja att lära nytt själv.

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete tidigare och som har god pedagogisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har förmåga att arbeta lågaffektivt och inger lugn och trygghet. En god fysik som medför att du kan vara utomhus och arbeta med kroppen.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du får utföra samhällsviktiga, intressanta samt utvecklande arbetsuppgifter. Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba i Karlstads kommun på karlstad.se/jobbahososs

Innan bekräftad anställning efterfrågar vi utdrag ur belastningsregistret. B-Körkort krävs för uppdraget.

Om Karlstads kommun
Vård- och omsorgsförvaltningen är en förvaltning med fokus på utveckling och nytänk, vilket bland annat syns genom att vi är utsedda till modellkommun för välfärdsteknik inom Sverige. I förvaltningen arbetar runt 2 000 medarbetare inom vårdboenden, trygghetsboenden, hemtjänst, funktionsstöd, hälso- och sjukvård samt på vårt biståndskontor. Det är viktiga jobb där vi gör skillnad på riktigt. Vårt mål är att alltid ge professionell personcentrerad vård och omsorg.

 

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

 

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Anna Wennergrund Iderström
054-5405589