Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Specialpedagog/speciallärare Norrstrandsskolan 4-6

Arbetsbeskrivning

 

 

Beskrivning

En skola måste erbjuda varje elev en trygg lärmiljö och en tillgänglig undervisning. På Norrstrandsskolan 4-6 står vi för ett relationellt perspektiv där vi lägger stort fokus på att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla våra elever. 

Vi har stort fokus på att främst arbeta främjande och förebyggande när det gäller elevhälsoarbetet.  Vi har förståelse för att hälsa och lärande förutsätter varandra. Vi vill att skolans vuxna och elever ska ha förutsättningar att skapa goda relationer då vi är övertygande om att goda relationer är grunden för att våra elever ska lyckas i skolan. Det är därför viktigt för oss att lyssna in våra elever. 

Vi ställer höga krav på oss själva och våra verksamheter när det gäller att äga ansvaret för att skapa tillitsfulla relationer med alla våra elever. Vi har inställningen att alla elever gör rätt om de kan och att det är viktigt för oss att det går bra för våra elever. Vi arbetar också utifrån ett salutogent perspektiv och fokuserar på elevens styrkor och möjligheter. I det salutogena perspektivet söker vi förklarningar till en elevs situation i samspelet mellan individen och omgivningen.  Vi har insikt om att det är när vi alla arbetar tillsammans som vi når längst med vårt elevhälsoarbete, därav vår devis Tillsammans når vi längre! 

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog/speciallärare hos oss på Norrstrandsskolan 4-6 kommer du att samarbeta med pedagoger i alla årskurser samt fritidshemmen och du kommer naturligtvis att ingå i vårt elevhälsoteam tillsammans med skolsköterska, kurator, psykolog och rektor. I uppdraget ingår sedvanliga specialpedagogiska arbetsuppgifter så som kartläggning, utredning, handledning, pedagogiskt utvecklingsarbete och dokumentation. Du arbetar förebyggande och främjande på organisations-, grupp- och individnivå genom att tex utveckla och säkerställa en tillgänglig lärmiljö som ger eleverna optimala förutsättningar att utvecklas. Lärmiljön omfattar ett helhetstänk med hänseende till allt från lokaler, undervisning och digitala verktyg till trygghet och trivsel.

Vi förväntar oss att du är öppen och prestigelös i ditt arbetssätt och i ditt samarbete med elevhälsoteam, lärare, och övriga medarbetare som du träffar i din yrkesroll och att du alltid har elevens bästa som utgångspunkt i ditt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog eller speciallärare. Du är kommunikativ, har lätt att skapa kontakt och att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du värnar en goda relationer såväl i arbetssituationer som på rasten och i kvalificerade samtal. Du förväntas ha vana och kunskap att hantera moderna digitala verktyg och en god förmåga att uttrycka dig både skriftligt och muntligt. Kunskap om och erfarenhet av arbete med NPF, psykisk ohälsa och skolfrånvaro är värdefullt för den här tjänsten och fokus kommer att vara på arbetet med tidiga insatser.

I arbetet ingår också att vara rektors ledningsstöd och i den rollen förväntas du ha mycket god förmåga att leda andra, se helheter och ha god organisatorisk förmåga. Du arbetar strukturerat och självständigt med mycket varierade arbetsuppgifter och har förmågan att prioritera i en dynamisk vardag.

Erfarenhet krävs.

Om Karlstads kommun
Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

 

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

 

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1