Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Strateg med intresse för miljö och klimat

Arbetsbeskrivning

 

 

Vill du arbeta med utvecklingsfrågor och omvärldsbevakning på en övergripande nivå inom kultur- och fritidsförvaltningen i Karlstads kommun? Då är du personen vi söker!

Staben för utveckling och administration ansvarar för förvaltningens övergripande strategiska arbete och tar i samverkan med nämnden, förvaltningsledningen och verksamheterna fram planer och strategier för förvaltningens långsiktiga utveckling.

Vi söker nu en strateg med intresse för klimat och miljö. Vi erbjuder utvecklingsarbete med stora möjligheter att påverka kommunens framtid som en attraktiv kommun att leva i för alla. Arbetet har stor bredd och verksamheten är viktig för att kultur- och fritidsförvaltningen ska nå sina utvecklingsmål.


Vad gör du på jobbet?
Som strateg arbetar du med utveckling av vår verksamhet i ett längre tidsperspektiv inom förvaltningens samtliga verksamhetsområden. Det innebär att du ska arbeta med att strategiskt utveckla verksamheten baserat på kunskap om omvärldsfrågor, forskning och samhällstrender. Du förväntas hantera utvecklingsbehoven i relation till andra förvaltningar och omvärlden i stort.

I rollen ingår också att utveckla och driva miljö- och klimatarbetet inom förvaltningen. Vi är sedan 2016 miljödiplomerade och klimat- och miljöfrågor är viktiga för oss. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt med frågorna för att skapa engagemang och utveckling kring förvaltningens miljöarbete.

Du arbetar självständigt på uppdrag av både förvaltningsledning och verksamhetschefer med handläggning av ärenden och utredningsuppdrag. Arbetet med att kartlägga och driva utvecklingsfrågor sker i projektform i samarbete med både interna och externa aktörer där du också deltar i implementeringen i verksamheterna.

 

Varför är det bra att jobba i Karlstads kommun?
Hos oss värdesätter vi ditt engagemang och din delaktighet. Vi vill utveckla och vi vågar tänka nytt.  Hos oss får du vara med och göra skillnad för karlstadsborna! Att vi sen har en hel rad förmåner du får ta del av gör inte saken sämre.

 

Vem är du?
Du har en akademisk utbildning med inriktning mot statsvetenskap, samhällsanalytiker, miljöstrateg eller likvärdig utbildning/arbetslivserfarenhet. Det är ett plus om du har erfarenhet från arbete med miljöarbete, miljödiplomering eller miljöledningssystem. 

Har du dessutom erfarenhet av att jobba med verksamhetsutveckling och strategiskt arbete inom kultur- och fritidssektorn, offentlig förvaltning, digitaliseringsprocesser eller projektledning är det meriterande. 

För att lyckas i arbetet behöver du vara en person som har lätt för att samarbeta med andra och har en helhetssyn. Du ser vad som behöver göras och du gör det! Självklart har du intresse för att jobba strategiskt. 

Det är viktigt för oss att du är rätt person, därför läggs stor vikt vid din personliga lämplighet  .

Om Karlstads kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bad- och idrottsanläggningar, fritidsgårdar, parklekar, bibliotek, kommunarkiv och konst i offentlig miljö. Vi driver Alsters herrgård – Gustaf Frödings minnesgård, teaterbiografen Arenan, Skaparverkstan, Ungdomens hus och Seniorernas hus. Våra cirka 240 medarbetare skapar goda förutsättningar för idrotten, kulturen och föreningslivet.

Förvaltningsledning och stab utgör de övergripande funktionerna för ledning och stöd på kultur- och fritidsförvaltningen. Staben är indelad i tre områden: ekonomi- och verksamhetsstyrning, utveckling och administration samt HR och kommunikation. Stabens uppdrag är att vara stödfunktion för nämnden och förvaltningens verksamheter. Stödet sker bland annat genom utredningar, projektsamordning och i att säkerställa att lagar, policyer och andra styrdokument följs. Staben ger stöd i kommunikationsfrågor, ekonomi- och personalfrågor samt sköter förvaltningens diarium.

 

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

 

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Anders Holmquist
054-5402520