Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Säkerhetskoordinator med inriktning krisberedskap och civilt försvar

Arbetsbeskrivning

 

 

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets medlemskommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet ska genomsyras av vår värdegrund professionalism, respekt, lärande och mod.

Beskrivning

Vi söker nu en säkerhetskoordinator inom området krisberedskap och civilt försvar. Tjänsten är organiserad på säkerhetsavdelningen.
Säkerhetsavdelningen stödjer våra medlemskommuner inom områdena internt skydd, trygghet, krisberedskap och civilt försvar. Verksamheten styrs av avtal och uppdragen för kommunerna ser olika ut.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med varierande uppgifter för att stärka kommunernas förmåga att hantera samhällsstörningar, så som kriser, extraordinära händelser och höjd beredskap. Ett prioriterat område i närtid är att vara ett stöd i medlemskommunernas arbete med civilt försvar. Du kommer att delta i avdelningens arbete med kommunal krisledning, kontinuitetshantering, risk- och sårbarhetsanalyser, utbildningar och övningar. En viktig del av säkerhetsavdelningens uppdrag just nu är att öka kommunens och allmänhetens kunskap om krisberedskap och civilt försvar. Att samverka med olika aktörer, på såväl lokal, regional som nationell nivå, är centralt inom tjänsten och du kommer antingen att delta i nätverk på dessa nivåer, eller hålla i egna nätverk på lokal nivå för att driva särskilda frågor.

Kvalifikationer

Säkerhetsavdelningens arbetsområde är prioriterat och präglas av en hög utvecklingstakt genom flertalet nationella satsningar på krisberedskap och civilt försvar. Vi söker därför dig som är driven, kommunikativ och har förmåga att bidra till utveckling.

Du har universitets- eller högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har kunskaper inom krisberedskapssystemet och totalförsvarsområdet samt erfarenhet av att arbeta med frågor kopplade till krisberedskap och civilt försvar.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i kommunal verksamhet.

Du är van att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor med att planera, driva och följa upp ditt arbete. Du har erfarenhet av att leda och driva olika projekt.
Arbetet är förenat med många kontakter både i våra medlemskommuner och med samverkande aktörer, vilket ställer krav på att du är lyhörd, kommunikativ, drivande och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Du har en helhetssyn och förstår vikten av samverkan för att nå goda resultat.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Erfarenhet krävs.

B-körkort krävs.

Befattningen är inplacerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning kommer att föregå ett beslut om anställning.

Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att vara en jämställd och inkluderande arbetsplats.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Snarast, enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Maria West, avdelningschef säkerhetsavdelningen
054-5402802