Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Speciallärare till högstadiet

Arbetsbeskrivning

 

 

Beskrivning

Speciallärare på Norrstrandsskolan 7-9.  Norrstrandsskolan är en skola från åk 4-9 som består av två enheter. Vi söker nu en speciallärare till åk 7-9. Norrstrandsskolan 7-9 har i dagsläget 515 elever och skolan är uppbyggd på fem arbetslag. Vi är garantiskola för elever från Skattkärrsskolan, Herrhagsskolan och Norrstrandsskolan 4-6. Vi arbetar nära våra garantiskolor och samverkar kring elevhälsa för att få bra övergångar mellan de olika enheterna. Under läsåret har all personal fortbildat sig inom motiverande samtal samt lärarledarskap genom skolverket. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett arbetslag med en specialpedagog och ytterligare en till speciallärare. I rollen ingår både handledning, undervisning och viss del dokumentation. Som speciallärare har du en viktig roll att finna rätt anpassningar för att varje elev ska kunna nå så långt som möjligt. Du behöver också ha en nära dialog med undervisande lärare för att kunna finna rätt vägar framåt. 

 

Kvalifikationer

Du behöver ha lätt för att samarbeta samt goda kunskaper inom anpassningar och särskilt stöd. För att lyckas i rollen behöver du ha ett relationellt förhållningssätt samt vara tydlig och inte rädd för att utmana. Erfarenhet som speciallärare samt examen som speciallärare är ett krav för tjänsten. 

 Om Karlstads kommun
Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

 

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

 

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Michael Lidström
054-5403282