Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Stödpedagog till Sundsta-Älvkullegymnasiet

Arbetsbeskrivning

 

 

Beskrivning

Sundsta-Älvkullegymnasiet invigdes augusti 2021 och är en av Sveriges nyaste och modernaste gymnasieskolor och en av de allra största. Skolan har ca 2000 elever och 250 personal.

Vår vision är enkel. Våra elever ska nå sina mål och vara väl rustade för framtiden. Dit når vi genom att fokusera på skolglädje, goda relationer och kvalitet.

Arbetsuppgifter

Vi söker en stödpedagog till Estetiska programmet. I denna tjänst kommer du att agera mentor och ansvara över ett antal elever som är i behov av tät mentorskontakt. Du motiverar, vägleder och hjälper eleverna att strukturera upp både sin vardag, sina studier och ger elever fler och större möjlighet att nå bra studieresultat. Du finns som stöd både under raster och olika studiesituationer och som vägledare samt kompletterande vuxenstöd på skolan.

Utgångspunkten för ditt arbete är en övertygelse om att alla kan lyckas och att eleverna ges möjlighet att växa, utvecklas och stärka sin självkänsla.

Du kommer att ha nära samarbete med programmets elevhälsoteam. I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

 • Att motivera, stötta och hjälpa elever både socialt och i deras studiegång.
 • Att vara en förebild för eleverna, samt kunna hantera akuta problemsituationer.
 • Att samtala och etablera relationer.
 • Att arbeta förebyggande och långsiktigt.
 • Att aktivt delta i utformandet och utvecklandet av trygghetsarbetet.
 • Att stödja elever i inlärningsprocesser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med ungdomar och unga vuxna. En viktig egenskap är att du har kompetens att skapa relationer och förmåga att motivera och stötta elever. Som person är du trygg och har ett lågaffektivt förhållningssätt.

 • Du är tydlig, lyhörd och van att anpassa ditt sätt att kommunicera efter rådande situation.
 • Du är positiv, flexibel och lösningsfokuserad.
 • Du ser möjligheter och potential i varje individ och har förmåga att stå stabilt när konflikter uppstår.
 • Du arbetar strukturerat och har förmågan att reflektera och omvärdera för att utveckla och utvecklas, att hålla sig a jour med aktuell relevant forskning är naturligt för dig.
 • Du har ett situationsanpassat arbetssätt och ett prestigelöst förhållningssätt, är ansvarsfull och har en stor portion tålamod.
 • Du har lätt för att samarbeta, både med kollegor och föräldrar och bidrar med arbetsglädje och kreativitet.

Utbildningskvalifikation

Gymnasielärarexamen i svenska och annat estetiskt ämne.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Eventuellt kan tjänsten komma att förlängas.

Om Karlstads kommun
Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.

 

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

 

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad till

Ansök senast

Referensnummer

SÄG-202301

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Emil Östensson
054-5401395