Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Personligt Ombud, vikariat med placering I Torsby

Arbetsbeskrivning

 

 

Vill du vara med och tillverka bra dagar?

I Värmland bedrivs verksamheten Personligt Ombud i en länsorganisation med Karlstad som värdkommun. Länet är indelat i 4 fyra geografiska områden.

Vår vision kopplat till klientarbete är:

Som klient uppleva att stödet från Personligt Ombud innebär hög delaktighet och möjlighet att påverka sin egen livssituation. 

Vi söker nu en vikarie för Personligt Ombud i Norra området med placering i Torsby. Detta område innefattar Torsby/ Sunne/ Hagfors/Munkfors.

Om du kommer till oss erbjuder vi kontinuerlig kompetensutveckling inom området.

Vi erbjuder dig en handledare som hjälper dig att komma in i arbetet. Utöver det kommer du få ett härligt gäng från hela länet att lära känna och arbeta med.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Att ge stöd som Personligt Ombud innebär att lotsa målgruppen med psykiska funktionsnedsättningar till rätt instans och bevaka så att de får sina rättigheter tillgodosedda utifrån de gällande lagstiftningar som finns. Ditt uppdrag är att utifrån den enskildes uppdrag verka för att den enskilde får vård, stödinsatser och service utifrån önskemål och behov.

Du ska stödja enskilde i kontakter med myndigheter och andra instanser och ge den enskilde stöd i att föra fram sina synpunkter. I uppdraget ingår även att tillsammans med den enskilde se till att olika huvudmäns insatser planeras, samordnas och genomförs. Målet är en förbättrad livssituation och en ökad självständighet.

Förutom målgruppsarbetet ingår att uppmärksamma och rapportera hinder, brister och systemfel i de offentliga systemen till berörd myndighet och ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk utbildning som socionom, beteendevetare eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du har god kännedom om olika myndigheters uppdrag och service. Erfarenhet krävs från arbete med målgruppen psykiskt funktionsnedsatta.

Ditt bemötande är viktigt då du möter utsatta människor i en svår livssituation, ofta i behov av omfattande stödinsatser.  Som person är du empatisk, stabil och har en god självinsikt. Du har ett professionellt förhållningssätt som är anpassat till situationen. Du har lätt för att bygga relationer till andra personer. Du är trygg i dig själv och van att arbeta självständigt.

B-körkort manuell växellåda är ett krav.

Om Karlstads kommun
Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.

 

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

 

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Tidsbegränsad till

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Jeanette Tillman
054-5405287