Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Lärare grundsärskolan

Arbetsbeskrivning

 

 

Beskrivning:

Hultsbergsskolan är en F-9 skola i Karlstads västra delar med ca 550 elever. På skolan finns också en grundsärskoleenhet som heter Askedala. 

Arbetsuppgifter:

På grundsärskolan Askedala läser idag samtliga eleverna efter grundsärskolans ämnesområden men tjänsten kan även innebära undervisning mot grundsärskolans ämnen.
Som lärare har du det yttersta ansvaret för det pedagogiska arbetet för skoldagen ihop med övriga lärare i arbetslaget. Du har ett tätt samarbete med pedagogisk personal och även de personliga assistenterna som är knutna till vissa elever. Du behöver vara flexibel, lyhörd, lugn, trygg och inneha en god samarbetsförmåga samtidigt som du är lösningsfokuserad och ha en förmåga att driva verksamheten framåt med positiva och goda resultat. Ditt arbete med eleverna ska vara välplanerat, strukturerat och väl anpassat till varje elevs behov, förutsättningar och möjligheter. Du ska har en god insikt i de aktuella styrdokument och kan omsätta pedagogisk teori i praktik. I ditt arbete bör du dessutom vara noggrann med att upprätta mål för verksamheten och följa upp dessa i skolans kvalitetsarbete. Som ansvarig lärarna ställs därför höga krav på planering för elevernas hela skoldagar samt samverkan med många andra professioner och nätverk som finns runt eleven. Utöver undervisning ingår även att stötta elever med deras omsorgsbehov. 

Kvalifikationer:

Du innehar lärarexamen med lärarlegitimation för grundskollärare. Det är meriterande om du har utbildning som speciallärare inriktning intellektuell funktionsnedsättning. 

Önskvärt att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med flera av följande områden:
- intellektuell funktionsnedsättning
- flerfunktionshinder
- neuropsykiatriska funktionshinder
- tydliggörande pedagogik
- AKK (alternativ kompletterande kommunikation)
- Tecken- och bildstöd
- digital teknik
- syn och hörselnedsättningar

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. 
Varmt välkommen med din ansökan!

 Om Karlstads kommun
Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

 

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

 

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Marie-Louise Elfstedt
054-5403185