Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Systemadministratör

Arbetsbeskrivning

 

 

Karlstads Bostads AB, KBAB, ägs av Karlstads kommun. Vi äger och förvaltar cirka 7 500 lägenheter och lokaler i Karlstad. Vi är cirka 120 medarbetare som arbetar efter visionen ”Vi skapar hem med livskvalitet för Karlstadsborna”. Förutom professionalism, delaktighet och engagemang värdesätter vi jämställdhet och mångfald och de kvaliteter det tillför arbetslivet.

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Karlstads Bostads AB, KBAB, ägs av Karlstads kommun. Vi äger och förvaltar cirka 7 500 lägenheter och lokaler i Karlstad. Vi är cirka 120 medarbetare som arbetar efter visionen ”Vi skapar hem med livskvalitet för Karlstadsborna”. Förutom professionalism, delaktighet och engagemang värdesätter vi jämställdhet och mångfald och de kvaliteter det tillför arbetslivet.

Beskrivning

Avdelningen Fastighetsutveckling arbetar övergripande med att stötta den löpande förvaltningen med teknisk kompetens samt arbetar med utveckling av befintliga och nya fastigheter i vårt bestånd utifrån bolagets övergripande mål och uppdrag. Som systemadministratör med ansvar för driften gällande mätinsamling inom avdelning Fastighetsutveckling och enheten tekniskt stöd arbetar du både självständigt och i samarbete med exempelvis tekniska specialister och entreprenörer.Arbetsuppgifter

  • Driftsätta, samla in och hantera mätvärden för el och vatten, kvalitetssäkra dem och se till att rätt värden faktureras kund alternativt överförs till energiuppföljningssystem.
  • Driftsätta, samla in och hantera mätvärden för temperatur, kvalitetssäkra dem och se till att de kommunicerar med system för styrning av värme i våra fastigheter.
  • Administration av mätare vid mätarbyten och nyinstallation.
  • Felsökning och underhåll i berörda IT-system samt mjukvara.Kvalifikationer

Vi söker dig som har mycket god erfarenhet av liknande arbetsuppgifter gärna från fastighets/byggbranschen. I rollen krävs därför att du har mycket stor erfarenhet av att arbete i IT-system. Du är en person som strukturerad och noggrann och som självständigt kan planera, genomföra och dokumentera arbetsuppgifterna i tjänsten.

 

Du har en gymnasialutbildning med teknisk inriktning alternativt eftergymnasial teknisk utbildning eller annan bakgrund som vi bedömer likvärdig. Arbetet kräver att du har god kunskap om systemuppbyggnad, hårdvara/mjukvara, integrationer samt grundläggande nätverksförståelse. Har du tidigare erfarenhet av svagströmsanläggningar är det meriterande. Arbetet kräver också att du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift samt att du har stor vana av digitala arbetssätt och mycket goda kunskaper inom IT området.

 

För att passa i rollen som systemadministratör inom mätinsamling är du mycket noggrann och duktig på att arbeta strukturerat med att kvalitetssäkra ditt arbete samt utveckla effektiva rutiner Du har god prioriteringsförmåga och ett flexibelt arbetssätt med förmåga att värdera och ställa om utifrån vad som är viktigast för bolaget. Att samarbeta med andra ser du som en självklarhet, du har god samarbetsförmåga och agerar på ett sätt som bidrar till helheten. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

 

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Theodor Häger
054-5407478

Anna Wassberg
054-5407515