Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Ärendehandledare Charly HVB

Arbetsbeskrivning

 

 

Beskrivning

Familjeavdelningens enhet för ungdomsstöd, söker ytterligare en ärendehandledare med placering på vårt HVB (Hem för vård eller boende). Charly HVB finns idag på Ullebergsgården. Uppdraget är behandling och stöd för ungdomar mellan 13-18 år med psykosocial problematik. Vi söker en ärendehandledare som arbetar dag, måndag till fredag.
Charly HVB vänder sig till ungdomar med psykosociala problem och med behov av en kortare eller längre tids behandling. Målet är att ge varje enskild ungdom de förutsättningar han eller hon behöver för att vända en negativ spiral av destruktivitet till en positiv personlighetsutveckling. Viktiga förutsättningar för en positiv utveckling är trygghet, förutsägbarhet och kontinuitet. Behandlingen är organiserad utifrån miljöterapeutiska principer.

Arbetsuppgifter

Ärendehandledaren deltar i det dagliga miljöterapeutiska arbetet samt leder samtal med ungdomarna och behandlingsuppföljningar kring behandlingens fortskridande.

Arbetet som ärendehandledare innebär att Du handleder och vägleder behandlingsassistenterna i deras dagliga arbete. I tjänsten ingår även att utveckla verksamheten och dess rutiner i samarbete med enhetschef och ärendehandledare.

Du kan bli tillförordnad chef vid enhetschefs frånvaro.

Du ska följa ungdomen genom den behandlingsprocess och de faser den unge genomgår och det förändringsarbete som sker utifrån det miljöterapeutiska arbetet.

Du dokumenterar, du är ansvarig för de behandlingssammanfattningar och månadsrapporter som ska upprättas på varje enskild ungdom samt att behandlingssammanfattningar/månadsrapporter kommer socialtjänsten tillhanda varje månad.

Du har kontakt med uppdragsgivare, vårdnadshavare samt andra viktiga personer i den unges nätverk.

Samarbete och lyhördhet är centralt i rollen som ärendehandledare, då samtal med ungdomarna är en stor del av arbetet. Att vara ett stöd för ungdomarna i deras vardag gör arbetet varierande och det innebär att den person vi söker behöver vara flexibel och ha empati och förståelse för ungdomarnas agerande.

Det finns goda möjligheter för dig som medarbetare att påverka utvecklingen av verksamheten. Vi kommer att jobba för att vår verksamhet ska präglas av kunskap, kvalitet och delaktighet.

Vi kommer att arbeta aktivt med handledning, kompetensutveckling och olika former av medarbetardialoger.

Kvalifikationer

Du har en socionomexamen och gärna erfarenhet från behandlingsarbete. Meriterande är erfarenhet av miljöterapeutiskt behandlingsarbete. Erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta livssituationer är också meriterande.

Vi söker dig som kan arbeta självständigt och i team. Du tycker om ett arbete där ingen dag är den andra lik.

Vi söker dig med ett genuint intresse av att arbeta med unga och deras familjer. Du ska vara ett stöd i ungdomarnas utveckling, men även klara av att möta både frustration och ångest. Du kommer att arbeta med engagerade och glada kollegor i team runt den unge och familjen.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Då resor ingår i arbetet är körkort B ett krav. Utdrag från polismyndighetens misstanke- och belastningsregister skall visas upp.

Erfarenhet krävs. Om Karlstads kommun
Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.

 

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

 

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Efter överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Ingmarie Bergman
054-5405152