Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Vikariat kurator, Första linjen unga Karlstadområdet

Arbetsbeskrivning

 

 

Beskrivning

Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill tillgängliggöra den bästa möjliga vården för psykisk ohälsa till värmländska barn och ungdomar!

Vi tar emot barn och unga i åldern 6-20 år som uppvisar tidiga tecken på psykisk ohälsa. Genom hög tillgänglighet vill vi erbjuda tidiga insatser. Första linjen unga är ett samarbete mellan Region Värmland och länets kommunen och består av flera mottagningar i länet.

Vi söker nu en kurator, vikariat året ut 2023, till Första linjen unga Karlstadområdet med anställningen placerad på arbetsmarknads- och socialförvaltningen, Karlstads kommun. Verksamheten är förlagd till lokaler i Karlstad och i vårt upptagningsområde ingår kommunerna Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad och Kil.

Hos oss får du 14 engagerade kollegor bestående av beteendevetare, psykologer, sjuksköterska, socionomer och administrativ personal. Du får en mentor som stödjer dig i arbetet.

Arbetsuppgifter

Vårt huvudsakliga uppdrag är att ge råd, stöd och behandling till barn och unga 6-20 år med lindrig psykisk ohälsa där insatserna utgår från en helhetssyn på den ungas livssituation. Insatserna kan ges till individ, familj och i grupp. Föräldraskapsstöd ingår som en viktig del i arbetet för att möjliggöra en god utveckling hos barn och unga. Utöver individuella insatser ingår även att arbeta aktivt för att möjliggöra ett sammanhållet stöd i de fall skola, socialtjänst och Första linjen behöver samverka. Arbetet sker självständigt och handledning erbjuds som ett stöd i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomutbildning och erfarenhet av behandlingsarbete med barn, unga och deras närstående. Vi ser gärna att du har en grundläggande psykoterapiutbildning.

Du har erfarenhet av arbete inom socialtjänst/hälso- och sjukvård i självständig ställning och har vana av att analysera, reflektera, dokumentera och återge beskrivningar av barn och ungdomars behov i tal och skrift. Arbetet kräver förmåga att bedöma barn och ungas behov samt utifrån det planera och initiera stöd och behandling.

Välkommen med din ansökan, intervjuer sker löpande så vänta inte!

Om Karlstads kommun
Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.

 

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

 

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Tidsbegränsad till

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Cristina Nylöw Sand
010-8318329