Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Avdelningschef Ledningsstöd och val

Arbetsbeskrivning

 

 

Har du erfarenhet av att jobba i en ledande befattning inom offentlig verksamhet? Är du strukturerad och initiativtagande och trivs i en varierad roll där du kan arbeta med verksamhetsutveckling? Då ska du söka den här tjänsten hos oss!

Beskrivning

Vi söker dej som vill vara med och utveckla effektiva och ändamålsenliga informations- och ärendehanteringsprocesser. Du kommer att ansvara för en arbetsgrupp med 10 medarbetare. I samband med val utökas arbetsgruppen med ca 5 tjänster ytterligare. Inom avdelningen hanteras den politiska ärendehanteringen för kommunstyrelse, kommunfullmäktige, omvärldsnämnd och valnämnd. Avdelningen ansvaras också för ledningsstöd till kommunledningskontorets ledningsgrupp, registratur, reception, utredning och utbildning. Du kommer att ingå i ett ledningsteam med fler chefskollegor och delta i kommunledningskontorets utvecklingsarbete framförallt med ärendeberedningen.

Kvalifikationer

Du har hög integritet, mycket god samarbetsförmåga och är lyhörd för de behov av stöd som finns i verksamheten. Du har en god kommunikativ förmåga och vill bidra till att hitta lösningar. Genom ett tillitsbaserat ledarskap leder du avdelningens medarbetare som har en bred kompetens.

Grundläggande krav för tjänsten:

  • Akademisk utbildning inom statsvetenskap, rättskunskap eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Goda kunskaper om förvaltningslagen, kommunallagen, offentlighet- och sekretesslagen samt dataskyddsförordningen.
  • Minst fem års arbetslivserfarenhet med erfarenhet av administrativ roll inom offentlig förvaltning. 
  • Mycket goda kunskaper att kommunicera på både svenska och engelska i tal och skrift samt hög läsförståelse.
  • För rollen ser vi att du har tidigare erfarenhet av ledarskap.

Vad erbjuder Karlstad kommun?

Som anställd i Karlstads kommun finns en rad förmåner. Du har bland annat möjlighet att hyra
kommunens stuga i Sälen eller nyttja vår semesteranläggning på västkusten till ett bra pris,
semesterdagsväxla till extra lediga dagar, ta bruttolöneavdrag för personalbil, personalcykel, eller för att löneväxla till pension.

Kommunens eget friskvårdscenter heter Haga Motion och är öppet för alla anställda i koncernen. Här finns styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning, massage med mera. Förutom friskvårdsbidrag erbjuder också Karlstads kommun alla anställda möjligheten att delta i olika motionslopp.

Inom Karlstad kommun har du möjlighet till distansarbete under del av din tjänst. 

Om Karlstads kommun
Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

 

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

 

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Enligt överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Carina Wiberg, administrativ chef
0545401003,carina.wiberg@karlstad.se