Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Barnskötare till Råtorps förskola

Arbetsbeskrivning

 

 

Beskrivning

Råtorps förskola är en liten förskola med tre avdelningar med nära till skogen och härliga lekparker. På Råtorps förskola präglas vår pedagogiska verksamhet av det kompetenta barnets nyfikenhet, intressen och lust till lärande. Vi arbetar utifrån ett positivt förhållningssätt med en tydlig struktur som skapar goda förutsättningar för barns utveckling. Vi strävar efter att skapa en trygg, stimulerande och föränderlig lärmiljö, där alla barn ska ha möjlighet att utveckla sitt tänkande och lärande utifrån sina egna förutsättningar. Att vara en närvarande pedagog är mycket viktigt hos oss för att stötta och utmana barnen i sina lärprocesser och få undervisningen i utbildningen som en naturlig del. 

Vi ser barn som kompetenta och nyfikna och för att ha barnens intressen, erfarenheter och förmågor som utgångspunkt formar vi undervisningen och utmanar till nya kunskaper i ett projekterande arbetssätt. Där fungerar pedagogisk dokumentation är ett viktigt arbetsverktyg som hjälper oss att lyssna in barnens frågor och tankar, som sen ligger till grund för kommande planering.

På avdelningarna delar vi upp barnen i smågrupper för att pedagogerna ska kunna vara mer närvarande i leken och undervisningen för att se varje individs lärande och få de att utvecklas så långt som möjligt. Barnen ska inte bara stimuleras, de ska också utmanas i sitt lärande och erbjudas en trygg och utvecklande utbildning där man får lära och förundras på många olika sätt och med en mångfald av material. Vi arbetar medvetet med miljön som en pedagogisk möjlighet och barnets självständighet och inflytande. Vårt arbete utgår från de barn vi har idag och kan därför se olika ut på avdelningarna men barnsyn, förhållningssätt och bemötandet är lika. Vi står för samma värdegrund på förskolan och har ett gott samarbete i huset. 

 

Arbetsuppgifter

Det är på Råtorps förskola som vi nu söker en engagerad barnskötare till en hopptjänst som ska täcka upp kollegors lediga dagar.

Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och en närvarande barnskötare som vill vara delaktig i att skapa en utvecklande, rolig och lärorik förskola.

Du ska ha lätt för att samarbeta med såväl föräldrar, barn och personal och vara flexibel.

Du är lösningsfokuserad, ser möjligheter i vardagen och kan bidra till egen och andras arbetsglädje.

Du ska vara väl förtrogen med våra styrdokument och ska ha god förmåga att omsätta dem både i praktik och i teori.

I ditt uppdrag som barnskötare har du en ovärderlig roll där du hjälper och inspirerar barnen i deras aktiviteter. Det är ett viktigt, roligt och omväxlande arbete där du utgår från barnens intresse. Tillsammans med förskollärare arbetar utifrån aktuella styrdokument, genomför och utvecklar den pedagogiska verksamheten. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Som person ser vi att du tar ansvar och aktivt deltar för att skapa en utvecklande, rolig och lärorik förskola. Du har en god förmåga att se alla barn och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar.

Du har vana att jobba enskilt, men har även god samarbetsförmåga och är van att arbeta i arbetslag. Du har barnen i fokus, har ett positivt förhållningssätt och är en förebild för barnen vi möter i förskolan. Personlig lämplighet är viktigast.

Om Karlstads kommun
Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.

 

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

 

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning

Deltid

Tillträdesdatum

Snarast, enligt överenskommelse

Tidsbegränsad till

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Sarah Holm
054-5406005

Sara Lindh
054-5403159