Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

HR-specialist till arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Arbetsbeskrivning

 

 

Beskrivning

Letar du efter ett spännande och meningsfullt HR jobb, vill du vara med och förverkliga vår verksamhetsidé:

Här sker möten för livet. Vi vill att alla medborgare ges möjlighet att leva, växa och utvecklas. Vårt engagemang bygger vi på kunskap, arbetsglädje och stolthet. Tillsammans gör vi skillnad!

Vi söker nu en HR specialist till Arbetsmarknads- och socialförvaltningen. Det är en av två HR-tjänster så ni två tillsammans ansvarar för HR-frågorna i vår förvaltning.

Du kommer tillhöra personalenheten som är belägen på staben på Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, här finns ett stort antal olika funktioner, bland annat löneadministration och jurist. På förvaltningen arbetar ungefär 650 medarbetare och de stora yrkesgrupperna är boendestödjare, behandlingsassistenter och socialsekreterare. Arbetsplatsen är centralt belägen vid stora torget i Karlstad och Karlstads kommun har generösa förmåner såsom bland annat bruttolöneavdrag för bil och cykel, friskvårdsbidrag med mera.

Arbetsuppgifter

Arbetet som HR-specialist hos oss innebär både att arbeta strategiskt med bland annat personalförsörjning och arbetsmiljö, samt att arbeta operativt i de HR-frågor där behovet finns. Du vägleder och stödjer verksamhetens chefer i alla förekommande frågor inom HR såsom, arbetsmiljö, rehabilitering, avtalsfrågor samt rekrytering. Vi arbetar utifrån begreppen attraktiv arbetsgivare, inkluderande arbetsplats och en hållbar arbetsmiljö och har det som fokus i de aktiviteter vi gör. Vi bidrar helt enkelt till att Karlstads kommun är en attraktiv och hållbar arbetsgivare för både nuvarande och framtida medarbetare.

Tillsammans är ett ledord för det arbete som bedrivs på vår enhet, det är tillsammans med chefer, löneadministratörer och tillsammans med andra kollegor som är det primära i arbetet för bäst resultat.

Som HR specialist ingår du i koncernövergripande arbetsgrupper som arbetar strategiskt och med hela koncernen i fokus med olika frågor inom området. I dagsläget har vi det uppdelat så att de olika avdelningarna på förvaltningen i huvudsak är kopplade till en av er, men för att det ska fungera bra är det nödvändigt att göra tillsammans eller byta person i de frågor där det blir det bästa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har HR-utbildning inom högskola eller universitet. Då arbetet hos oss innebär stort eget ansvar behöver du som söker ha tidigare erfarenhet av HR-arbete och gärna av offentlig verksamhet.

Den vi söker bör tycka om och vara skicklig på att möta och bemöta andra människor och på att utföra arbete tillsammans med andra. Då arbetet innebär mycket dialog både muntligt och skriftligt behöver du ha lätt för att uttrycka dig i tal och text. Du behöver tycka om och bruka ha framgång i att bygga relationer med andra. Om Karlstads kommun
Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.

 

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!

 

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Tillträdesdatum

Efter överenskommelse

Ansök senast

Antal arbetstillfällen

1

Kontaktperson

Anna Bäckstrand
054-5406532