Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Rekryteringsprocess

Alla våra lediga jobb hittar du på sidan Lediga jobb och du söker tjänsten direkt i vårt rekryteringsverktyg Varbi här på webben. I varje jobbannons finns en länk till ansökan. När du söker ett ledigt jobb hos oss fyller du bland annat i dina personuppgifter, arbetslivserfarenhet, utbildning, kunskaper och referenser.

Så här söker du jobb hos oss

Alla våra lediga jobb hittar du på sidan Lediga jobb och du söker tjänsten direkt i vårt rekryteringsverktyg här på webben. I varje jobbannons finns en länk till ansökan. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev.

  • Klicka på det jobb du vill söka.
  • Välj "Ansök här" längst ner i annonsen.
  • Klicka sedan på Logga in och sök jobbet. Om det är första gången du söker en tjänst via Varbi väljer du att skapa ett nytt konto eller logga in med ditt Google-, Linkedin- eller Facebookkonto.
  • Fyll i dina personuppgifter, arbetslivserfarenhet, utbildning, kunskaper, referenser, svara på eventuella frågor och bifoga filer som komplement till din ansökan. 
  • Klicka på "Skicka in ansökan" för att skicka in din ansökan. 

Så här ser rekryteringsprocessen ut

Rekryteringsprocessen börjar när annonsen är publicerad och urvalsarbetet börjar efter att sista ansökningsdag gått ut. Sedan följer intervjuer, referenstagningar, eventuella tester och slutligen anställning. Här nedanför kan du läsa mer om de olika stegen i en rekryteringsprocess.

Ansökan

När du har skickat in din ansökan till oss så får du ett bekräftelsemejl på att vi har tagit emot din ansökan. Mejlet är ett automatiskt genererat mejl som skickas ut och det går inte att svara på.

Urval

När sista ansökningsdag gått ut börjar vi urvalsarbetet. Vi går igenom alla ansökningar löpande så du kan bli kontaktad redan innan sista ansökningsdag har passerat. Är du en av de kandidater som bäst matchar kravprofilen ringer vi dig för att boka en tid för intervju. Ibland ringer vi för att göra en kortare telefonintervju eller för att stämma av något kring din ansökan. Är du inte en av de som gått vidare får du återkoppling per mejl. Vi strävar alltid efter att återkoppla så snart som möjligt efter att ansökningstiden gått ut. 

Intervju

Har du gått vidare i rekryteringsprocessen så bokar vi en intervju och du får all praktisk information inför intervjun via telefon eller mejl. Intervjuerna tar oftast runt 1-1,5 timme och du träffar ansvarig rekyterare och representanter från arbetsplatsen. Hur lång tid det tar innan du får återkoppling beror på när alla intervjuer är färdiga, normalt får du information kring detta under intervjun.

Referenstagning och tester

Efter intervjun hos oss så ringer vi minst två referenser som du har uppgett. För vissa typer av tjänster kan det vara aktuellt att även göra färdighets- och personlighetstester. Det får du i så fall information om under intervjun.

Anställning

När alla steg är klara gör vi en samlad bedömning utifrån alla moment i processen. Är du en av kandidaterna som blivit kallad på intervju får du återkoppling via telefon, oavsett om du blir erbjuden anställning eller inte. Ett bra tips är att spara kontaktuppgifter från annonsen om det dyker upp några funderingar eller frågor.

En rekrytering kan ta olika lång tid. Men du kommer att bli kontaktad av rekryterande chef om du blir erbjuden tjänst och du kommer att få ett mejl om du inte har fått tjänsten.

Din ansökan blir offentlig

Kommunen är en myndighet. Det innebär att ansökan och andra handlingar du skickar in blir allmänna handlingar. Personuppgifter kan lämnas ut enligt offentlighetsprincipen.

Vi vill att du känner dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. Därför är det viktigt för oss att informera om hur vi hanterar dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vad som gäller.