Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

På väg mot första jobbet

Praktik och examensjobb

Karlstads kommun tar gärna emot praktikanter i olika åldrar och vi diskuterar gärna med dig om ämnen och ger underlag till exjobb och uppsatser. Tveka inte att höra av dig till någon av våra kontaktpersoner.

Starta karriären

  • Viktigt på riktigt

    Hos oss får du över 7 500 jobbarkompisar som tillsammans skapar framtidens hållbara Karlstad för Karlstadsborna.

  • Schyssta anställningsvillkor

    Karlstads kommun har en tydlig värdegrund och självklart erbjuder vi schyssta anställningsvillkor.

  • 450 olika yrken

    Vi rekryterar flera hundra nya medarbetare varje år inom 450 olika yrken. Välkommen att bli en del av Karlstads största lag.

Studentmedarbetare

Karlstads kommun har möjlighet att ta emot studenter från universitet och högskola som ”Studentmedarbetare”.

Jobba i vård och omsorg

Vikariepooler

Samtidigt som du pluggar kan du jobba i någon av våra vikariepooler, inom till exempel vård, förskola eller skola.
En grupp människor står och håller om varandra. Bredvid står texten

Uppdrag med arvode

Under studietiden kan du kan jobba med olika arvoderade uppdrag, där din insats gör stor skillnad.

Sommarjobb 2022

Inför varje sommar erbjuder vi flera hundra sommarjobb som vikarier i vår stora verksamhet. Vi behöver till exempel boendestödjare, vaktmästare, simlärare, kockar, vårdpersonal och lägerledare. Alla våra lediga sommarjobb publiceras löpande på vår webbplats.

Bostad i Karlstad

Karlstads Bostads AB (KBAB) är det bostadsbolag som ansvarar för kommunens bostäder. Har du frågor är du välkommen att ringa 054-540 76 10 eller besöka Bobutiken på Östra Torggatan 19. Öppettider och mer information hittar du på Karlstads Bostads AB.

När går bussen?

Det är enkelt att ta sig till Karlstads universitet. Med Karlstadsbuss app som finns för iPhone och Android köper du enkelt biljetter med Visa eller Mastercard. Via den interaktiva kartan kan du se hållplatser, realtider och söka din resa direkt från kartan. Mer information finns på karlstadsbuss.se

Upplevelser för alla smaker

Gillar du kultur och nöjesliv så finns det mycket att välja på i Karlstad. Varje vecka är det nya konserter på någon av våra scener och här finns mat från väldens alla hörn. Karlstad är också en av Sveriges främsta idrottsstäder. Här kan du till exempel följa Färjestads hockeymatcher eller se friidrott på elitnivå. Läs mer på visitkarlstad.se