Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Praktikplatser och examensarbeten

Varje år tar Karlstads kommun emot flera hundra praktikanter i olika åldrar.

Hör gärna av dig till någon av våra kontaktpersoner om du är sugen på att praktisera hos oss eller om du vill ha förslag på ett tema för ditt exjobb eller intervjua någon inför din uppsattas. Vi tar också emot studiebesök och håller gästföreläsningar. Vi prioriterar studenter från Karlstads universitet.

Studentsamverkan

Karlstads kommun har ett samarbete med Karlstads universitet för att studenterna vid Karlstads universitet ska få en bra arbetsmarknadsanknytning av sin utbildning.

Studentsamverkan innebär att Karlstads kommun erbjuder praktikplatser, gästföreläsningar, studiebesök och ämnen till examensarbeten.

För varje utbildningsprogram som är relevant för kommunens verksamhet finns en utsedd kontaktperson på kommunen.

Kontaktpersoner

Vill du söka praktik eller komma på studiebesök? Eller skriva uppsats i samarbete med Karlstads kommun? Vänd dig till kontaktpersonen för din utbildning.

PRAO

Vi tar i vanliga fall även emot elever från högstadiet och gymnasiet på PRAO och annan praktik. Men under coronapandemin är all PRAO tyvärr inställd. 

Hanna och Frezhgi berättar om sin ogråa kommunpraktik 

Två praktikanter från PA-programmet på Karlstads universitet berättar om sin praktik och hur de har fått en positiv bild av kommunen som arbetsgivare.