Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Christer ska aktivera Karlstadsborna

Man sitter på huk utomhus bakom ett kubbspel
Christer Fredholm ska bygga aktivitetsboxar

Under januari och februari fick heltidsstuderande på Karlstads universitet möjlighet att tävla om ett jobb inom koncernen Karlstads kommun. Tävlingen gick ut på att studenterna skulle skicka in en idé på hur de vill göra Karlstads kommun till en bättre plats. Årets vinnare är Christer Fredholm som genom utställda aktivitetsboxar hoppas skapa möjligheter för gemenskap och fysisk utomhusaktivitet.

Tävlingen där heltidsstuderande på Karlstads universitet fick möjlighet att vinna ett jobb är nu avslutad. Studenten Christer Fredholm på Samhällsplanerarprogrammet är vinnaren av 2021 års upplaga av vinn ett jobb.

- Det känns jättekul och spännande, säger Christer.

Christers ambition är att skapa utökade möjligheter för gemenskap och fysisk utomhusaktivitet genom att placera ut aktivitetsboxar på utvalda platser i Karlstad. I boxarna ska det finnas ett varierande utbud som går att utföra på parkernas gräsytor, som kubb, badminton och fotboll.

- Min förhoppning är att initiativet bidrar till ökad spontan fysisk aktivitet och förutsättningar att umgås med familj och bekanta, fortsätter Christer.

Bidra till utvecklingen av Karlstad

Kravet för att medverka i tävlingen var att idén skulle bidra till utvecklingen av Karlstad och att den skulle rymmas inom koncernens ansvarsområden eller verksamheter. Christers idé hamnar under kultur- och fritidsförvaltningen.

- Vi i jurygruppen var överens om att Christers idé med aktivitetsboxen bjuder in till en aktiv livsstil och en härlig gemenskap. Vi vill att Karlstadsborna ska trivas och må bra i vår fina stad och vi tror att aktivitetsboxar kan bidra till just det, säger Gunilla Nilsson, HR-direktör.

Christers visstidsanställning omfattar 100 timmars arbetstid som han själv disponerar under perioden 15 april – 31 oktober. Vi ser fram emot att se resultatet som förväntas vara klart under sommaren.