Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Ronja sätter färg på tillvaron

Under januari och februari 2020 kunde heltidsstuderande på Karlstads universitet tävla om ett jobb i koncernen Karlstads kommun. Tävlingen gick ut på att studenterna skulle skicka in en idé på hur de vill göra Karlstads kommun till en bättre plats. Priset var en visstidsanställning och en chans till viktig arbetslivserfarenhet.

Vinnaren av 2020 års upplaga av vinn ett jobb var studenten Ronja Dahlman som studerar miljö och säkerhet på Karlstads universitet, grattis! Hennes idé handlade om att skapa en plats där Karlstadsbor kan träffas och skaffa nya bekantskaper i en välkomnande utemiljö.

– Jag ville skapa en naturlig mötesplats där alla skulle känna sig välkomna. Då kom jag på att bygga ett färgglatt stockbord med bänk. Mötesplatsen ska ha en öppningsfras som ska bjuda in till samtal mellan Karlstadsborna. Bänken ska vara en plats för alla, oavsett vem man är. Jag vill också att bänken ska hjälpa oss att lyfta blicken från våra skärmar och vara mer närvarande, säger Ronja Dahlman.

Kravet på idén var att den skulle bidra till utvecklingen av Karlstad som kommun och studentstad samt rymmas inom koncernen Karlstads kommuns ansvarsområden eller verksamheter.

Från timmer till stockbänk

På bilden sitter Tony och Ronja på en timmerstock.

På bilden sågas en timmerstock som ska bli en sittbänk.

Bänken är ihopsnickrad och färdig och ska målas i gult.

Bänken är målad i gult och vår logotyp, den glada solen, är också på plats.

Närbild på den gula bänken med värmländsa citat på.

Ronja Dahlman sitter på bänken som hon byggt och målat. Bänken är placerad på Gubbholmen men Stenbron i bakgrunden.

Bänkar i pridefärger

Ronja har även tillsammans med Karlstads Bostads AB målat bänkar runt om i Karlstad i pridefärger. Bänkarna och borden kommer placeras på Orrholmen, Kvarnberget/Viken och Campus.

- Jag målar möblerna i pridefärger, då det är härligt med mycket färg, men också för att det är viktigt att synliggöra att Karlstad är en stad för alla, säger Ronja.