Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Skynda dig hit - ett gäng barn och elever väntar på dig!

Har du någon gång funderat på hur det är att arbeta i en förskola eller skola? Det kan vi svara på! Det är världens roligaste jobb och ett riktigt hjälteuppdrag. Du får en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en förebild för vuxenvärlden.

Våra vikarier 

Hos oss på barn- och ungdomsförvaltningen kan du arbeta som vikarie inom förskolan, grundskolan, fritidshem, kök eller städ. Som vikarie hjälper du till i det dagliga arbetet när ordinarie personal är sjuk eller av annan anledning behöver vara borta. Ingen dag är den andra lik vilket gör jobbet både utmanande och spännande.  

Förskola 

I förskola blandas lek med pedagogik och du som vikarie finns där genom alla delar. Det kan handla om att läsa en bok, hjälpa till med måltider, undervisa i matematik på förskolenivå eller utomhuslek.  

Grundskola 

Som vikarie i grundskolan kan du arbeta med elever från förskoleklass till årskurs 9. Du är ofta klasslärare och undervisar en klass i flera ämnen. Vanligtvis finns en färdig planering som du följer, men ibland behöver du själv planera dagen. Du hjälper även till mellan lektionerna på raster och under måltider. Inom grundskolan kan du även arbeta inom särskolan och som elevassistent. 

Fritidshem 

Arbetsdagen på fritids börjar ofta i klassrummet där du på olika vis stöttar lärarna. Under eftermiddagen övergår verksamheten till fritids. Där stimuleras elevernas utveckling och sociala gemenskap genom bland annat lek, rörelse och skapande aktiviteter.  

Kock 

Som kock kommer du ansvarar du för matlagning, salladsberedning, packning, diskning/städning och egenkontroller i skolköken.  

Köksbiträde 

Våra köksbiträden hjälper till vid tillagning av frukost, lunch och mellanmål i skolköken. Du ansvarar även över disk, städning i kök och matsal, servering av måltiderna och är delaktig i egenkontroller.  

Ekonomibiträde (städ) 

Som ekonomibiträde har du en kombinationstjänst mellan städning och enklare hantering av mat. Du arbetar huvudsakligen med att hålla rent på våra förskolor men även i ett mottagningskök där du förbereder frukost, lunch och mellanmål för servering. 

Vill du komma i kontakt med oss?

Skicka ett e-postmeddelande till:

Hur blir du en del av oss?

  • Är över 18 år

  • Grym på att se vad som behöver göras och tar initiativ 

  • Ser möjligheter i förändringar

  • Anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren

  • Tillgänglig för att arbeta minst 2 dagar i veckan (gäller ej om du studerar till lärare eller barnskötare).

  • Tillgänglig för att arbeta i hela Karlstads kommun inklusive våra ytterområden (Väse, Skattkärr, Vålberg, Edsvalla och Molkom)

Ansökan

Du ansöker på olika sätt beroende på vilken utbildning och erfarenhet du har. Välkommen med din ansökan!

Du som har utbildning, mer än 6 månaders erfarenhet eller studerar

I vikariepoolen skola och förskola anställer vi lärare, förskollärare och barnskötare. Du som är utbildad lärare, är lärarstudent eller har minst 6 månaders erfarenhet från arbete i skola eller förskola kan göra intresseanmälan direkt i Vikariebanken. Du behöver lämna två referenser till tidigare arbete inom området du söker.

Du som saknar utbildning eller erfarenhet från skola och förskola

Saknar du utbildning söker du via annons under Lediga jobb här på karlstad.se. I början av varje termin lägger vi ut en ny annons, så håll utkik där!

Du som vill vikariera inom kök och städ

I vikariepoolen kök och städ anställer vi kockar, köksbiträden och ekonomibiträden. Vi tar emot ansökningar via annons under Lediga jobb här på karlstad.se. I början på varje termin lägger vi ut en ny annons så håll utkik där!