Barn och fritidsprogrammet

Socialt arbete

Vill du jobba med säkerhet i framtiden? Tycker du om att hjälpa människor till ett säkrare, tryggare och mer riskfritt samhälle. Låter det intressant? Då är väktare något för dig. Välj inriktningen Socialt arbete.

Under andra och tredje året på Barn- och fritidsprogrammet kan du lära dig mer om säkerhet, risker och ett informations- och serviceinriktat arbete.

Vill du jobba som väktare?

Alla vill kännas sig säkra oavsett om vi är på jobbet, på stan, på nätet, på semester eller hemma. Behovet av välutbildad säkerhetspersonal ökar och den här inriktningen ger dig möjlighet att få en certifiering för att få jobba som väktare.

Varva teori och praktik

De teoretiska studierna varvas med att du får lära dig att lösa konflikter och om hur människor kan agera i olika situationer. 

Programmet är yrkesinriktat men du har också möjlighet att även välja ämnen för att få grundläggande högskolekompetens.

Praktik inom olika områden

Minst 15 veckor av utbildningen är praktik. Du kommer till exempel att vara inom förskola, inom olika serviceyrken och på väktarföretag.

 


Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den