Nobelgymnasiet

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet

Är du en problemlösare? Då är El- och energiprogrammet en chans för dig och en möjlighet att utveckla din kreativitet och ditt teknikintresse. Efter utbildningen kan du arbeta som elektriker eller automationstekniker inom elinstallation eller eldistribution. Du får lära dig att använda rätt material och verktyg samt att planera och utvärdera ditt arbete.

El- och energiprogrammet ger dig ett framtida yrke där du får utveckla dina tekniska och matematiska kunskaper. Du får också utveckla din samarbetsförmåga, möta kunder, ge service och utföra arbeten både på företag och i bostäder. Du kommer att lära dig mycket om arbetsmiljöfrågor och få kunskaper om hur man driver ett företag inom ung företagsamhet.

Utbildningen ger dig möjligheten att bli behörig till högskola/universitet.

Automation

Du lär dig om elektroteknik, styr- och reglerteknik samt teknik för drift och underhåll. Inriktningen ger möjlighet till jobb som t.ex. automationstekniker inom fastighet, hiss eller processindustrin.

Elteknik

Du lär dig att installera och reparera elanläggningar, larm och system för tv och datorer. Inriktningen ger möjlighet till jobb som t.ex. installationselektriker och industrielektriker.

Programblad

Här hittar du programbladet för el- och energiprogrammet

Visuell timplan

Här hittar du timplanen för automation
Här hittar du timplanen för elteknik

Rektor

Agneta Ernstson
Tel: 054-540 14 65
E-post: agneta.ernstson@karlstad.se

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den