Nobelgymnasiet

Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet

Är du intresserad av fordon och modern, avancerad teknik? Tycker du om att arbeta självständigt? Vill du köra fjärrtransporter och se världen eller förvandla en krockskadad bil till en glänsande skönhet? Allt detta blir möjligt för dig hos oss på Fordons- och transportprogrammet!

Fordonsbranschen är snabbt växande och behovet av arbetskraft är enormt. De allra flesta som tar examen på Nobelgymnasiets Fordons- och transportprogram går direkt ut i jobb det vill säga blir anställda som mekaniker, tekniker eller annat inom branschen!

Hos oss får du lära dig både att underhålla och reparera fordon. Det kan handla om en enkel service av en bil, ett komplicerat elektronikfel eller reparation av hydraulik eller pneumatik i en lastbil. Det kan också handla om att reparera krockskador, lackera om skadade detaljer, frakta reservdelar till den behövande verkstaden eller att frakta matvaror till affären. Allt beror på ditt val av inriktning inom programmet. Här arbetar du ofta självständigt men dina klass- och arbetskamrater finns nära. Det finns mängder av spännande saker att lära sig och utbildningen präglas av ett miljötänk, hållbar utveckling, arbetsmiljö och entreprenörskap.

Efter utbildningen

Efter tre år hos oss blir du behörig att söka utbildningen Diagnostekniker, en yrkeshögskole-utbildning som anordnas av KTC (Karlstads Teknikcenter) genom Karlstad kommun.

Programblad

Här hittar du programbladet för fordons- och transportprogrammet

Visuell timplan

Här hittar du timplanen för karosseri
Här hittar du timplanen för lackering
Här hittar du timplanen för lastbil och mobila maskiner
Här hittar du timplanen för personbil
Här hittar du timplanen för transport

Rektor

Jonny Lindström
Tel: 054-540 13 66
E-post: jonny.lindstrom@karlstad.se

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den