Nobelgymnasiet

Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet

Är du intresserad av fordon och modern, avancerad teknik? Tycker du om att arbeta självständigt? Vill du köra fjärrtransporter och se världen eller förvandla en krockskadad bil till en glänsande skönhet? Allt detta blir möjligt för dig hos oss på fordons- och transportprogrammet!

Fordonsbranschen är snabbt växande och behovet av arbetskraft är enormt. De allra flesta som tar examen på Nobelgymnasiets fordons- och transportprogram går direkt ut i jobb det vill säga blir anställda som mekaniker, tekniker eller annat inom branschen!

Hos oss får du lära dig både att underhålla och reparera fordon. Det kan handla om en lättare service av en bil, ett komplicerat elektronikfel eller reparation av hydraulik eller pneumatik i en lastbil. Det kan också handla
om att reparera krockskador, lackera om skadade detaljer, frakta reservdelar till den behövande verkstaden eller att frakta matvaror till affären. Allt beror på ditt val av inriktning till årskurs 2. 

Här arbetar du ofta självständigt men dina klass- och arbetskamrater finns nära. Det finns mängder av spännande saker att lära sig och utbildningen präglas av ett miljötänk, hållbar utveckling, arbetsmiljö och entreprenörskap.

Inriktningar vi erbjuder

  • Personbil
  • Karosseri och lackering
  • Transport
  • Lastbil och tunga maskin

Programblad

Här hittar du programbladet för fordons- och transportprogrammet

Frågor om programmet? 

Boka tid hos studie- och yrkesvägledaren

Kontakta studie- och yrkesvägledaren

Rektor

Jonny Lindström
Tel: 054-540 13 66
E-post: jonny.lindstrom@karlstad.se

Uppdaterad den