Nobelgymnasiet

Fordons- och transportprogrammet

	En elev lägger klarlack på en motorhuv.

Är du intresserad av fordon och modern, avancerad teknik? Tycker du om att arbeta självständigt? Vill du se världen genom att köra fjärrtransporter eller förvandla en krockskadad bil till en glänsande skönhet? Allt detta blir möjligt för dig hos oss på fordons- och transportprogrammet!


Vill du se mer av programmet? 

På Nobelgymnasiets Youtube-kanal hittar du filmer som ger dig en vidare inblick i hur det är att vara student på fordons- och transportprogrammet.


Fordonsbranschen är snabbt växande och behovet av arbetskraft stort! Med en examen från Nobelgymnasiets fordons- och transportprogram kan du gå direkt ut i jobb som mekaniker, tekniker eller annat inom branschen.

På fordons- och transportprogrammet arbetar du ofta självständigt men dina klass- och arbetskamrater finns nära. Det finns mängder av spännande saker att lära sig och utbildningen präglas av modern teknik, hållbar utveckling, arbetsmiljö och entreprenörskap.

Inriktningar vi erbjuder

  • Personbil
  • Karosseri och lackering
  • Transport
  • Lastbil och mobila maskiner

För elever som påbörjar studier på yrkesprogram från och med hösten 2023 kommer grundläggande behörighet att erbjudas enligt Skolverkets nya regler.

APL

På fordons- och transportprogrammet varvas teori med praktiska övningar. Du har också, oavsett yrkesutgång, minst 15 veckors APL, där du kommer i direktkontakt med yrket och får lära dig hur det fungerar i praktiken.

Programblad

Här hittar du programbladet för fordons- och transportprogrammet.

Frågor om programmet? 

Kontakta studie- och yrkesvägledaren.

Rektor

Jonny Lindström
Tel: 054-540 13 66
E-post: jonny.lindstrom@karlstad.se

Uppdaterad den