Gymnasiesärskola

Programmet för fordonsvård och godshantering

Fordonsvård och godshantering

Programmet för fordonsvård och godshantering passar dig som är intresserad av fordon, lager och godshantering

Det kan välja det här programmet om du till exempel vill arbeta med rekonditionering av fordon, däckbyte, biltvätt, godshantering, lagerhållning samt fordons- och maskinreparationer. Det är viktigt med arbetsmiljöfrågor på programmet för fordonsvård och godshantering. Du får därför lära dig om det området för att du inte ska få arbetsskador och ha en god hälsa.

Gymnasiesärskolearbete

I slutet av din utbildning ska du göra ett gymnasiesärskolearbete. Då får du visa att du klarar vanliga arbetsuppgifter inom ditt yrkesområde. Du genomför gymnasiesärskolearbetet med hjälp av din handledare. Du planerar, genomför och utvärderar ett arbete på en arbetsplats eller på din skola.

Arbetsplatsförlagt lärande

Arbetsplatsförlagt lärande, APL, innebär att du lär dig på en arbetsplats utanför skolan. Det arbetsplatsförlagda lärandet bidrar till att du utvecklar yrkeskunskaper samt en yrkesidentitet och blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den