Gymnasiesärskola

Programmet för fordonsvård och godshantering

Fordonsvård och godshantering

Programmet för fordonsvård och godshantering förbereder dig för att till exempel kunna reparera fordon och maskiner, tvätta och rekonditionera bilar eller köra truck. 

Under utbildningen utvecklar du också ett serviceinriktat förhållningssätt och förmåga att kommunicera och samverka med kunder.

Utbildning på en arbetsplats

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) innebär att du lär dig på en arbetsplats utanför skolan. När du är ute på APL får du yrkeskunskaper, lär dig yrkeskulturen och bir en del av gemenskapen på en arbetsplats.

Betyg och gymnasiesärskolearbete

Gymnasiesärskolan har ett betygsystem med A, B, C, D och E som är godkända betyg på en kurs. A är högsta betyg och E är lägsta betyg.

I slutet av din utbildning ska du göra ett gymnasiesärskolearbete där du får en uppgift som utgår från helheten i utbildningen. Då får du möjlighet att visa att du klarar vanliga arbetsuppgifter inom ditt yrkesområde. Du gör gymnasiesärskolearbetet med hjälp av en handledare.

Programblad

Här hittar du programbladet för fordonsvård och godshantering

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den