Nobelgymnasiet

Hantverksprogrammet Hår- och makeupstylist

Hantverksprogrammet hår- och makeupstylist

Vill du ha ett kreativt yrke som sätter människan i centrum? Kanske drömmer du om att jobba som makeupartist, hår-stylist eller stylist? Då är detta programmet för dig!

Stil, mode, hår, make-up, färg och form genomsyrar utbildningen och du får lära dig hur du kan hjälpa människor att hitta och utveckla sin personliga stil. Du lär dig makeuptekniker och hårstyling för olika tillfällen och får även studera färg- och formlära, produktkunskap, skönhets- och karaktärsmakeup, verktygshantering och försäljningstekniker.

Du får arbeta med hela den kreativa processen från idéstadie till färdigt resultat. Det kan gälla allt från enkel sminkning och hårstyling till komplett styling av modeller.

Entreprenörskap genomsyrar hela utbildningen och i kombination med att du läser personlig försäljning blir du redo att ta klivet direkt ut i arbetslivet.

Praktik

Under minst 15 veckor får du praktisk träning i arbetslivet. Vissa yrken kräver att du läser vidare på högskola, universitet eller kvalificerad yrkes-
utbildning. Då kan Hantverksprogrammet hår- och makeupstylist ge dig den grundläggande behörighet du behöver.

Programblad

Här hittar du programbladet för hantverksprogrammet - hår- och makeupstylist

Visuell timplan

Här hittar du timplanen för hantverksprogrammet - hår- och makeupstylist

Rektor

Jonny Lindström
Tel: 054-540 13 66
E-post: jonny.lindstrom@karlstad.se

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den