Nobelgymnasiet

VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet

Här är chanserna till jobb goda. Att komma med kreativa lösningar ingår i din vardag och du får arbeta med både händer och hjärna. Jobben bjuder på mycket social kontakt och varierande arbetsuppgifter.

Här får du de kunskaper som behövs för att arbeta inom fastighet och VVS. Utbildningen utvecklar dina kunskaper i installation, felsökning, reparation, drift, underhåll samt förvaltning av fastigheter, tekniska anläggningar och system, till exempel värme-, ventilations- och kylsystem.

Du lär dig också reglerteknik och energioptimering, samt utvecklar din förmåga till systemtänkande. Även planering, genomförande och dokumentation av arbetsuppgifter samt kvalitetssäkring och utvärdering av utförda uppdrag ingår. Dessutom får du kunskaper om arbetsmiljöregler och säkerhetsbestämmelser samt kännedom om nationella och internationella bestämmelser inom yrket.

Utbildningen kan även förbereda för ett eget företagande. Du är ute i arbetslivet på APL i ca 32 veckor av utbildningstiden. Oavsett vad du
vill jobba med bör du tycka om att hitta smarta lösningar på problem.

Programblad

Här hittar du programbladet för VVS- och fastighetsprogrammet 

Visuell timplan

Här hittar du timplanen för VVS

Rektor

Agneta Ernstson
Tel: 054-540 14 65
E-post: agneta.ernstson@karlstad.se

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den