Nobelgymnasiet

VVS- och fastighetsprogrammet

En elev, med svetsglasögon och -handskar, övar på att gassvetsa rör.

Vill du arbeta i ett tekniskt hantverksyrke med goda framtidsutsikter? Vill du ha möjlighet till ett fritt, omväxlande och självständigt arbete med eget ansvar? Välj VVS- och fastighetsprogrammet!


Vill du se mer av programmet? 

På Nobelgymnasiets Youtube-kanal hittar du filmer som ger dig en vidare inblick i hur det är att vara student på VVS- och fastighetsprogrammet.


VVS-yrket är omväxlande och du ställs ständigt inför nya utmaningar. På VVS- och fastighetsprogrammet förbereds du inför din roll som VVS-montör, där nyproduktion av egna hem och flerfamiljshus, med allt från indragning av vatten och avlopp i husgrunden, till färdigställande av badrum, är en viktig del.

Du får också lära dig om underhåll och renovering av befintliga anläggningar och om sprinklersystem och komfortkyla, som blir allt vanligare vid renovering och nybyggnation av allmänna lokaler som skolor, hotell, sporthallar, kontor och butiker.

APL

I årskurs två och tre på VVS- och fastighetsprogrammet har du APL (arbetsplatsförlagt lärande) ungefär hälften av skolgången, sammanlagt 32 veckor.

Programblad

Här hittar du programbladet för VVS- och fastighetsprogrammet.

Frågor om programmet? 

Boka tid hos studie- och yrkesvägledaren.

Kontakta studie-och yrkesvägledaren.

Rektor

Anders Eldh
Tel: 054-540 46 27
E-post: anders.eldh@karlstad.se

Uppdaterad den