Nobelgymnasiet

VVS- och fastighetsprogrammet

En elev med vit tjocktröja och uppsatt hår står vid rör med ett verktyg-

Här är chanserna till jobb goda. Att komma med kreativa lösningar ingår i din vardag och du får arbeta med både händer och hjärna. Jobben bjuder på mycket social kontakt och varierande arbetsuppgifter.

Här får du de kunskaper som behövs för att arbeta inom fastighet och VVS. Utbildningen utvecklar dina kunskaper i installation, felsökning, reparation, drift, underhåll samt förvaltning av fastigheter, tekniska anläggningar och system, till exempel värme-, ventilations- och kylsystem.

Inriktningen VVS ska ge fördjupade kunskaper i installation, service och underhåll av till exempel värme- och sanitetssystem. Den ska ge eleverna kunskaper för att bygga system med givna funktioner och enligt gällande installationsregler och bygglagstiftning. Du får också fördjupade kunskaper om energi- och miljöfrågor samt om säkerhet inom VVS-teknik. 

Utbildningen kan leda till arbete som till exempel montör inom områdena VVS, industrirör och isolering av tekniska installationer.

APL

Utbildningen kan även förbereda dig för ett eget företagande. Du är ute i arbetslivet på APL i cirka 32 veckor av utbildningstiden. Oavsett vad du vill jobba med bör du tycka om att hitta smarta lösningar på problem.

Programblad

Här hittar du programbladet för VVS- och fastighetsprogrammet 

Frågor om programmet? 

Boka tid hos studie- och yrkesvägledaren

Kontakta studie-och yrkesvägledaren

Rektor

Agneta Ernstson
Tel: 054-540 14 65
E-post: agneta.ernstson@karlstad.se

Uppdaterad den