Karlstad - årets IT-kommun 2013

Karlstad är Sveriges bästa IT-kommun. Priset delades ut på Kvalitetsmässan i Göteborg, en av de stora mötesplatserna för offentlig sektor, i november 2013.

– Att bli utsedd till Sveriges IT-kommun är ett bevis på att Karlstads kommun har Sveriges bästa IT-stöd. Vi har under flera år arbetat hårt för att ha en IT-verksamhet i framkant och den här utmärkelsen är ett kvitto på att vi lyckats med vårt arbete, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlstad.

Priset Sveriges IT-kommun delas ut till den kommun som har lyckats bäst med att använda IT och digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet.

Under 2013 lanserade Karlstads kommun bland annat kommunens nya webbplats och öppnade ett Kontaktcenter för medborgarna. Sedan tidigare har de kommunala gymnasieskolorna gjort en storsatsning där alla elever som börjar första året på gymnasiet får en egen dator, och inom stora delar av barnomsorgen används läsplattor för att underlätta pedagogernas undervisning.

Utmärkelsen Sveriges IT-kommun instiftades 2001 och delas ut vartannat år på Kvalitetsmässan i Göteborg, som är Europas största konferens och fackmässa kring verksamhets- och samhällsutveckling. Förutom Karlstad var också Haparanda och Västerås i final.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den