Yrkesmässan

Träffa framtidens medarbetare

Yrkesmässan utan årtal
Karlstads kommun arrangerar den 5 mars 2020 en yrkesmässa för alla elever i årskurs 8.

Mässprogrammet klart! Här finns alla utställare på Yrkesmässan 2020

Välkommen som utställare

Karlstads kommun arrangerar varje år en yrkesmässa för alla elever i årskurs 8. Mässan är en inspirationsdag för eleverna inför framtida yrkesval. Den ska ge kunskap om olika yrken och underlätta elevernas val till gymnasiet.

Vi hoppas att ert företag eller organisation vill medverka under mässan. Att attrahera morgondagens arbetskraft och visa vilka framtidsmöjligheter som finns i vår region är ett gemensamt intresse för oss arbetsgivare. Dagens elever är våra framtida arbetskamrater.

Varmt välkommen!

Hur går det till?

Mässan fokuserar på de olika yrken som finns på ditt företag eller organisation. Vår önskan är att olika yrkesutövare från ditt företag eller organiation medverkar. Tanken är att väcka elevernas intresse och engagemang för olika yrken inom din bransch, gör det gärna med en aktivitet i din monter.

Yrkesmässan är uppdelad i olika branscher, där eleverna får träffa och prata med yrkesutövare från många olika arbetsgivare. Under vårterminen, efter mässan, ska alla elever i årskurs 8 göra en veckas praktik. Tanken är att eleverna ska kunna knyta kontakter med arbetsgivare inför praktiken redan under mässan. Att du deltar på mässan är av stor betydelse för elevens yrkesval och för regionen ur ett tillväxtperspektiv.


Tid och plats

Karlstad Innebandyarena 5 mars 2020.

Vem besöker mässan?

Cirka 1000 elever i årskurs 8 från skolor i Karlstads kommun, lärare samt studie- och yrkesvägledare.

Vill du veta mer?

Kontakta Henrik Sund på barn- och ungdomsförvaltningen, Karlstads kommun. Telefon 054-540 33 86, yrkesmassan@karlstad.se

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den