Yrkesmässan

Träffa framtidens medarbetare

Yrkesmässan
Karlstads kommun arrangerar en yrkesmässa för alla elever i årskurs 8 torsdagen den 1 februari 2018.

Välkommen som utställare

Karlstads kommun arrangerar en yrkesmässa för alla elever i årskurs 8 den 1 februari 2018. Mässan är en inspirationsdag för eleverna inför framtida yrkesval. Den ska ge kunskap om olika yrken och underlätta elevernas val till gymnasiet.

Vi hoppas att ert företag eller organisation vill medverka under mässan. Att attrahera morgondagens arbetskraft och visa vilka framtidsmöjligheter som finns i vår region är ett gemensamt intresse för oss arbetsgivare. Dagens elever är våra framtida arbetskamrater.

Vi bjuder alla utställare på fika och lunch från våra skolrestauranger.

Varmt välkommen!

Inbjudan för utskrift

Hur går det till?

Mässan fokuserar på de olika yrken som finns på ditt företag eller organisation. Vår önskan är att olika yrkesutövare från ditt företag eller organiation medverkar. Tanken är att väcka elevernas intresse och engagemang för olika yrken inom din bransch, gör det gärna med en aktivitet i din monter.

Yrkesmässan är uppdelad i olika branscher, där eleverna får träffa och prata med yrkesutövare från många olika arbetsgivare. Under vårterminen, efter mässan, ska alla elever i årskurs 8 göra en veckas praktik. Tanken är att eleverna ska kunna knyta kontakter med arbetsgivare inför praktiken redan under mässan. Att du deltar på mässan är av stor betydelse för elevens yrkesval och för regionen ur ett tillväxtperspektiv.

Tid och plats

Torsdagen den 1 februari 2018 i Tingvallahallarna, Karlstad.

Vem besöker mässan?

Cirka 1000 elever i årskurs 8 från skolor i Karlstads kommun, lärare samt studie- och yrkesvägledare.

Information och anmälan

Du som utställare kommer få mer information om mässan via e-post.

Här gör du din anmälan till Yrkesmässan 2018 >>

Kostnadsfritt

Karlstads kommun bjuder på utställningsytan samt lunch och fika från våra skolrestauranger.

Vill du veta mer?

Kontakta Gabriella Alström på barn- och ungdomsförvaltningen, Karlstads kommun. Telefon 054-540 29 04, yrkesmassan@karlstad.se

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den