Om du är i akut livskris och har behov av samtalsstöd

Samtalsakuten och Krismottagning för män

Samtalsakuten och Krismottagning för män vänder sig till dig som är i akut livskris och behöver samtala med en samtalsterapeut och bor i någon av kommunerna Forshaga, Hammarö, Karlstad, Kil och Grums. Vi erbjuder också stöd till den som köper sexuella tjänster, KAST,  och vill ändra sitt beteende. KAST vänder sig till alla som bor i Värmland och är över 18 år.

Samtalsakuten - 054-540 11 00

Samtalsakuten vänder sig till kvinnor och män. Har du drabbats av sorg, separation, arbetslöshet, existentiell kris eller andra dramatiska händelser i ditt liv? Då kan Samtalsakuten erbjuda dig en möjlighet att bearbeta och samtala om den uppkomna krisen.

Vi har förstärkt sekretess och vi för inga journaler. Varje besök pågår i 50 minuter och kostar 150 kr vilket betalas kontant eller via Swish. Du har möjlighet till max åtta samtal.

Din första kontakt sker via vår telefonsvarare, telefon 054-540 11 00, tala in ditt namn och telefonnummer så ringer vi upp upp så snart som möjligt. Du kan även ta kontakt med oss via e-post: samtalsakuten@karlstad.se Observera att vid kontakt via e-post gäller inte förstärkt sekretess.

Krismottagning för män - 054-540 11 10

Krismottagning för män vänder sig till dig som är man och är i akut livskris och vill samtala med en samtalsterapeut. Har du drabbats av sorg, separation, arbetslöshet, existentiell kris eller andra dramatiska händelser i ditt liv? Har du problem i nära relationer och eller behöver hjälp att hantera din aggressivitet?

Då kan Krismottagning för män erbjuda dig en möjlighet till bearbetning via enskilda samtal med en terapeut eller genom att delta i gruppverksamhet.

Vi har förstärkt sekretess och vi för inga journaler. Varje besök pågår i 50 minuter och kostar 150 kr vilket betalas kontant eller via Swish ,detta gäller även gruppverksamheten. Du har möjlighet till max 8 samtal.

Din första kontakt sker via vår telefonsvarare, telefon 054-540 11 10, tala in ditt namn och telefonnummer så rings du upp så snart som möjligt. Du kan även ta kontakt med oss via ett kontaktformulär. Observera att vid kontakt via formuläret gäller inte förstärkt sekretess.

Länk till kontaktformuläret

Ickevåldsgrupp

Krismottagning för män kan också erbjuda ickevåldsgrupp – en metod för män som har våldsproblem i nära relationer.

  • Gruppen träffas på webben 24 gånger
  • 8 temaområden knutna till våld
  • Bearbetning av egna erfarenheter av våldsutövning
  • Arbeta med aktuella våldsepisoder som äger rum medan mannen går i grupp
  • Gruppen består av 5-7 deltagare som leds av två erfarna gruppledare

Anmälan till gruppen via telefon, 054- 540 11 10, eller e-post, krismottagningenforman@karlstad.se

Information om Samtalsakuten och Krismottagning för män på andra språk

 

Besöksadress för båda mottagningarna: Karlbergsgatan 2A i Karlstad.

 

 

 

Uppdaterad den