Anhöriga och frivilliga

Frivilligt arbete

Frivilligcentralen förmedlar frivilliga insatser till personer över 65 år, som är i behov av social gemenskap. Hit kan både den som vill bli frivilligarbetare/volontär och den som behöver stöd vända sig.

Att få besök av en frivillig/volontär kan betyda mycket – att vara frivillig/volontär är att ge lite av sig själv och sin tid.

Frivilligverksamheten är ett komplement till den hjälp och det stöd som utförs av Karlstads kommun och ersätter inte arbetet som utförs av utbildad och avlönad personal.

Det kostar inget att få stöd genom Frivilligcentralen.

I Frivilligcentralen samverkar Röda korset, Svenska kyrkan och vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun.

Så här gör du för att få besök av en frivillig/volontär

Tycker du ibland att det skulle vara trevligt med lite sällskap? Ta en promenad tillsammans med någon eller gå på en aktivitet ihop?

Om du känner att du eller en anhörig skulle må bra av det vi tar du kontakt med Kontaktcenter och ber dem koppla dig till frivilligcentralen på telefon
054-540 00 00. Kontakten med en volontär/frivillig förmedlas sedan genom frivilligcentralen.

Bli frivillig/volontär

Vill du stötta andra? Här kan du läsa mer om vad du kan hjälpa till med och anmäla ditt intresse till frivilligcentralen.

Bli frivillig/volontär.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den