Boenden, särskilda

Boende för äldre

Äldre som fikar tillsammans på ett trygghetsboende.
Trygghetsboende är en form av boende när du inte längre klarar att bo hemma.

Det är dina behov som styr vilket boende som passar just dig. I Karlstads kommun finns därför olika typer av boende för äldre. Vilket boende som är bäst för just dig grundas på beslut från biståndsbedömare utifrån en dialog med dig och dina anhöriga.

Om du har ett omfattande behov av vård- och omsorg finns det möjlighet att ansöka om att flytta till ett vårdboende. Våra vårdboenden finns både i kommunal och i privat regi. Vissa av våra boenden är anpassade för personer med demenssjukdom. I kommunen finns även vårdboenden med hemtjänst (de tidigare servicehusen). I vissa situationer finns även möjlighet att bo på ett korttidsboende i väntan på en vårdboendeplats. 

Vår utgångspunkt är att ge en omvårdnad som bygger på ett funktionsbevarande arbetssätt där personalen stödjer dig i de funktioner du inte klarar själv. Träning ska stödja din möjlighet att leva och bo självständigt såväl i det egna boendet som i våra vårdboenden.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den