Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Åsbacka - vårdboende

Vårdboendet Åsbacka ligger i Molkom och består av åtta avdelningar där vissa är speciellt anpassade för personer med demenssjukdom. Här bor du centralt, men samtidigt naturnära med utsikt över Molkomssjön. Verksamheten drivs på entreprenad av Vardaga Äldreomsorg.

Åsbackas vårdboende, fasad

Boendemiljö

På Åsbacka finns totalt 68 lägenheter med ett eller två rum samt köksdel. Lägenheterna möbleras med egna möbler, förutom den höj- och sänkbara sängen och madrass som vi står för.

På var och en av de åtta avdelningarna finns ett gemensamt sällskapsrum med tv samt gemensamt avdelningskök, som också ligger i anslutning till en inglasad uteplats.

Vi har en stor gemensam samlingssal och ytterligare en lokal, träffpunkten, där aktiviteter sker varje vardag. Vi har även lokaler som du kan boka för att exempelvis fira din födelsedag i tillsammans med dina närstående.

Miljön på Åsbacka präglas av en familjär atmosfär och många spontana mötesplatser, uteplatser och gångvägar för våra kunder. Vi har två stora innergårdar med staket där är det lätt att ta sig fram med rollator/rullstol. 

Mat och matsedel

En måltid är mer än bara maten på tallriken. Att känna matglädje ökar möjligheten att maten hamnar i magen och gör gott både för kropp och själ. Vår strävan är därför att maten inom äldreomsorgen är god, håller hög kvalitet, är anpassad efter de äldres näringsbehov, vanor och önskemål samt serveras i en trivsam miljö.

På Åsbacka lagas all mat till våra kunder i enhetens stora tillagningskök. Maten hämtas av personal och du väljer om du vill äta i din egen lägenhet eller i avdelningens gemensamma kök. Till lunch och middag kan du välja mellan alternativa rätter från köket. På helgerna serveras en festligare meny. För dig som vill finns möjlighet att ta ett glas vin eller öl till maten.

Aktiviteter

Vi har en lokal där vi ordnar många aktiviteter. Vad vi gör där får du vara med och påverka med dina egna önskemål. Aktiviteterna kan se olika ut beroende på individuella önskemål och förmåga att delta i aktiviteter. Vi anordnar regelbundet närståendecaféer där vi serverar hembakat bröd och njuter av lokal underhållning.

Vi samarbetar med Vuxenskolan kring aktiviteter som exempelvis studiecirklar, musik och sång. Vi har även ett samarbete med Svenska Kyrkan, som bland annat erbjuder besök av musik- och bildpedagog.

Anhörig/närstående

Din kontaktman är ansvarig för kontakterna med dina närstående. Information gällande hälso- och sjukvård ansvarar din omvårdnadsansvariga sjuksköterska för. Vi gör upp med dig och dina närstående på välkomstsamtalet hur och när ni som närstående önskar få information.

Närstående är givetvis välkomna att kontakta oss på Åsbacka när som helst. Vi anordnar också aktiviteter för boende och närstående där vi träffas och umgås tillsammans. På frivillig basis finns även möjligheter för närstående att gå samman och bilda så kallat närståenderåd, ett mötesforum för er närstående.

Kontakt

Stationsgatan 2
655 60 Molkom
054-540 00 00

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster).

Kontaktperson

Maria Andersson, verksamhetschef
E-post: maria.andersson7@vardaga.se
Telefon: 070-104 30 37

Ansök om boende

Här hittar du mer information om hur du ansöker om vård- och trygghetsboende i Karlstads kommun.

Kund- och brukarundersökning

Kund- och brukarundersökning Åsbacka 2020.pdf