Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Brattska - vårdboende

Brattska gården är ett vårdboende som ligger i Vålberg, här har du nära till bland annat skogsområden och apotek. Boendet består av fem avdelningar och bedrivs av Karlstads kommun.

Vy på Brattskagårdens entré. Framför vajar den blågula svenska flaggan Gemensamma utrymmen på Brattska gården Gemensamma utrymmen på Brattska gården Gemensamma utrymmen på Brattska gården Gemensamma utrymmen på Brattska gården Fåtölj i äldre stil samt ett piano i ett rum med ljusparkett och vita väggar Gammaldags inredning för ett kök

Boendemiljö

Brattska gården erbjuder en attraktiv atmosfär som redan i entrén ger en välkomnande, professionell och städad känsla. När du flyttat in och installerat dig, så kommer vår personal att se till så att ni trivs och har det bra. Det gör personalen bland annat genom att utifrån dina individuella behov skapa mening i tillvaron.

Brattska gården har 48 lägenheter fördelat på fem avdelningar: Pilen, Almen, Syrenen, Linden och Kastanjen. Alla lägenheter ligger på markplan och varje avdelning har en egen innergård med växter och trädgårdsmöbler. Dessutom finns det en stor trädgård som bjuder in till avkopplande stunder. 

Hos oss hittar du också ett relaxrum med badkar samt ett flertal gemensamma utrymmen för både stora och små aktiviteter. Därtill finns det ett café som är en central samlingsplats för boende och anhöriga.

Mat och matsedel

En måltid är mer än bara maten på tallriken. Att känna matglädje ökar möjligheten att maten hamnar i magen och gör gott både för kropp och själ. Vår strävan är därför att maten inom äldreomsorgen är god, håller hög kvalitet, är anpassad efter de äldres näringsbehov, vanor och önskemål samt serveras i en trivsam miljö.

Maten som serveras till lunch och middag tillagas av Vålbergsskolans kök. Frukost och mellanmål ordnas av personalen på boendet utifrån dina önskemål. Du betalar endast för de måltider du äter, vilket görs i efterhand på faktura. 

Här hittar du veckans matsedel

Aktiviteter

Hos oss anordnas meningsfulla aktiviteter både individuellt och i grupp. På boendet hittar du flera olika inredda miljöer där du kan se på tv, virka, läsa, sitta vid öppna brasan och mycket mer. 

Anhörig/närstående

Dina anhöriga och närstående är alltid välkomna. Vi vill att du skall ha en meningsfull tid på Brattska gården och då är det viktigt med ett bra samarbete och god kontakt med dina anhöriga.

Kontakt

Brattgårdsgatan 34
660 50 Vålberg
054-540 00 00

Här hittar du en vägbeskrivning (öppnas i nytt fönster).

Kontaktpersoner

Marie Bolinder, enhetschef
E-post: marie.bolinder@karlstad.se
Telefon: 054-540 59 81

Liz Davidsson, enhetschef
E-post: liz.davidsson@karlstad.se
Telefon: 054-540 59 93

Avdelningar

  • Pilen, telefon: 054-540 59 80
  • Almen, telefon: 054-540 59 82
  • Syrenen, telefon: 054-540 59 83
  • Linden, telefon: 054-540 59 84
  • Kastanjen, telefon: 054-540 59 85

Ansök om boende

Här hittar du mer information om hur du ansöker om vård- och trygghetsboende i Karlstads kommun

Kund- och brukarundersökning

Kund- och brukarundersökning Brattska 2020.pdf